Λένα Αρώνη: «Η κουλτούρα ταυτίστηκε με τη βαρεμάρα»
Media

Λένα Αρώνη: «Η κουλτούρα ταυτίστηκε με τη βαρεμάρα»

Η Λένα Αρώνη μετά το μαύρο της ΕΡΤ επέστρεψε στο μεταβατικό φορέα της Δημόσιας Τηλεόρασης με τη νέα της εκπομπή με τίτλο Art Beat.

Η ίδια λέει την άποψή της για το αν οι εκπομπές πολιτισμού έχουν θέση μόνο στη Δ.Τ. λέγοντας χαρακτηριστικά στη real: «Νομίζω ότι για πολλά χρόνια επιχειρήθηκε να πειστούμε όλοι πως ο πολιτισμός είναι κάτι πληκτικό. Η κουλτούρα ταυτίστηκε με τη βαρεμάρα. Η δημόσια τηλεόραση απέφυγε αυτήν τη «μόδα» και επέλεξε να ασχοληθεί με τον πολιτισμό, μεταξύ άλλων, και γιατί είχε ανθρώπους που ήξεραν να το κάνουν. Επίσης, η τηλεόραση είναι ακριβό σπορ, που χρειάζεται γνώση και χρήματα για να παρουσιάσεις καλό αποτέλεσμα. Και αν παρουσιάσεις το καλό, αυτό συνεπάγεται αυτόματα ότι ανεβάζεις τον πήχη, πράγμα που έχει συνέπειες για τον ανταγωνισμό. Εννοώ ότι τρόπος και χρήματα μπορούν να βρεθούν, απλώς πρέπει κανείς να θέλει να τα ξοδέψει για τον πολιτισμό και όχι για κάτι άλλο».

Οι τηλεθεατές προτιμούν το ανάλαφρο;

«Ο κόσμος μπορεί να προτιμά το πιο ανάλαφρο, πάντως έχει αποδείξει ότι επιβραβεύει συχνά και τις πολύ καλές δουλειές. Άλλωστε, πολλές ποιοτικές πολιτιστικές παραγωγές της χώρας έχουν κοινό - και μάλιστα μεγάλο. Επίσης, σοβαρή πολιτιστική δράση δεν σημαίνει βαριά και χλωμή. Αντιθέτως, εκτός από προβληματισμό, υπάρχει εκεί έξω πολλή λάμψη και αρκετή διασκέδαση. Απλώς, είναι άλλο πράγμα η πλάκα και άλλο το χιούμορ».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved