Αντώνης Σρόιτερ: «Η δημοσιογραφία δεν έχει μαζέψει και τους καλύτερους ανθρώπους»
Media

Αντώνης Σρόιτερ: «Η δημοσιογραφία δεν έχει μαζέψει και τους καλύτερους ανθρώπους»

Την κίνηση του Σταύρου Θεοδωράκη να ιδρύσει κόμμα, για τον ανταγωνιστικό χώρο της δημοσιογραφίας αλλά και για το φλερτ ανάμεσα στην πολιτική και το επάγγελμά του σχολιάζει ο Αντώνης Σρόιτερ.

Πώς σχολιάζετε την κίνηση του Σταύρου Θεοδωράκη να ιδρύσει κόμμα;

«Αυτή η κίνηση έχει δύο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά. Το πιο εντυπωσιακό είναι πως οι πρώτοι που έσπευσαν να του επιτεθούν και να του βγάλουν το μάτι ήταν οι ίδιοι οι συνάδελφοί του, οι δημοσιογράφοι. Και αυτό δείχνει πόσο καλό σινάφι είμαστε... Το δεύτερο είναι ότι όλοι εκείνοι που συζητούν για νέα πρόσωπα και την ανάγκη να μπουν νέοι άνθρωποι στην πολιτική ήταν οι δεύτεροι που έσπευσαν να του βγάλουν το μάτι. Από εκεί και πέρα, πώς θα πάει και αν θα μπορέσει αυτή η προσπάθεια να μετουσιωθεί σε ένα κόμμα με σταθερές θέσεις και απόψεις, θα το δούμε στην πορεία. Έχει ακόμη πολλές εξετάσεις να δώσει. Απλώς είναι ένα καλό μάθημα για το πώς χειρίζεται η δημοσιογραφική πιάτσα τα ίδια της τα παιδιά».

Αυτό έχει συμβεί ποτέ σε εσάς;

«Η δημοσιογραφία είναι ένας πολύ ανταγωνιστικός χώρος και δεν έχει μαζέψει και τους καλύτερους ανθρώπους από πλευράς χαρακτήρα. Αυτό το επάγγελμα έχει καταπληκτικούς και απίστευτα κακούς ανθρώπους».

Υπάρχει ένα είδος φλερτ ανάμεσα στους δημοσιογράφους και την πολιτική. Εσείς θα ενδίδατε;

«Θα έλεγα ανάμεσα στους επώνυμους και την πολιτική. Βλέπουμε τραγουδιστές και ηθοποιούς, μόνο ταχυδακτυλουργούς δεν έχουμε δει. Ξαφνικά όμως, βλέπουμε επώνυμους πολίτες της χώρας, που βρίζουν τους πολιτικούς και την πολιτική, να σπεύδουν οι ίδιοι να μπουν σε αυτόν τον χώρο. Και αυτό ίσως να είναι ένα καλό ερώτημα για να μας το απαντήσουν».

Εσείς γιατί λέτε ότι το κάνουν;

«Είναι πολλοί οι λόγοι. Τώρα για παράδειγμα με την κρίση, η πολιτική είναι μια καλή διέξοδος αποκατάστασης. Ένας άλλος λόγος είναι η ματαιοδοξία κάποιων ανθρώπων που πέτυχαν στον επαγγελματικό τους χώρο και θεωρούν πως, επειδή είναι αναγνωρίσιμοι και αρεστοί, μπορούν να πετύχουν και πάλι. Ο τρίτος είναι πως υπάρχουν άνθρωποι που έχουν αγνά αισθήματα και πιστεύουν πως μπορούν να βοηθήσουν».

Πηγή: real

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved