«Χωρίς Συνταγή»: Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος επισκέπτεται τα Γιάννενα και το Μέτσοβο
Media

«Χωρίς Συνταγή»: Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος επισκέπτεται τα Γιάννενα και το Μέτσοβο

Το Σάββατο 26 Απριλίου, στις 18:50, o Δημήτρης Σκαρμούτσος επισκέπτεται τα Γιάννενα και το Μέτσοβο.

Στην «καρδιά» της Ηπείρου, τα Γιάννενα, o «σεφ χωρίς συνταγή» περιηγείται στα σοκάκια της πόλης, επισκέπτεται το νησί, συναντά ανθρώπους που του μαθαίνουν γευστικά μυστικά, του αφηγούνται ιστορίες βγαλμένες από άλλες εποχές.
Λίγο έξω από τα Γιάννενα, στο χωριό Ροδοτόπι, βρίσκεται ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός «Πίνδος». Ο συνεταιρισμός εδώ και 55 χρόνια αποτελεί τον ηγέτη της ελληνικής πτηνοτροφίας. Ο Δημήτρης συναντά τον διευθυντή παραγωγής του συνεταιρισμού, λύνει όλες τις απορίες του και καταρρίπτει μύθους σχετικά με την εκτροφή των κοτόπουλων. Στο τέλος, με θέα το χιονισμένο Μιτσικέλι ο «σεφ χωρίς συνταγή» μαγειρεύει κοτόπουλο με λαχανικά και λεβάντα.
Ο Δημήτρης κάνει μια ενδιάμεση στάση στο Μέτσοβο, σ' ένα κλασικό βλάχικο χωριό, τόπο καταγωγής πολλών ευεργετών που κατάφεραν να δώσουν ζωή στον τόπο, να διατηρήσουν την παράδοση και να το κάνουν γνωστό στο πανελλήνιο. Εκεί επισκέπτεται το τυροκομείο του ιδρύματος Τοσίτσα και μαθαίνει τα πάντα για το καπνιστό μετσοβίτικο τυρί, το γνωστό μετσοβόνε αλλά και για όλα τα ξεχωριστά τυριά του ιδρύματος.
Ο γιαννιώτικος μπακλαβάς είναι ένα γλυκό που χαρακτηρίζει την πόλη. Η Ξανθή Κολιονάσιου, μια από τις πιο διάσημες «μπακλαβατζούδες» της πόλης, αποκαλύπτει στον Δημήτρη την αυθεντική συνταγή του μπακλαβά - τηγανίτα.
Το νησί των Ιωαννίνων είναι ο επόμενος προορισμός του Δημήτρη. Εκεί που έζησε ο Αλή Πασάς και σήμερα είναι ένας παραδοσιακός οικισμός με 300 μόνιμους κατοίκους, τον περιμένει ο Σάκης Παγωτός, ένας ντόπιος εστιάτορας, για μια σύντομη ξενάγηση στον ιδιαίτερο αυτό τόπο. Έξω από τη Μονή Φιλανθρωπινών με θέα τη λίμνη, ο Σάκης αναλαμβάνει ένα δύσκολο έργο, να πείσει το Δημήτρη να δοκιμάσει για πρώτη φορά βατραχοπόδαρα, τη σπεσιαλιτέ του νησιού!

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved