Οι σκηνοθέτες έκαναν ασφαλιστικά μέτρα στη ΝΕΡΙΤ
Media

Οι σκηνοθέτες έκαναν ασφαλιστικά μέτρα στη ΝΕΡΙΤ

Λίγα 24ωρα μετά την έναρξη λειτουργίας της ΝΕΡΙΤ ξεκίνησαν τα προβλήματα.

Στην αρχή είχαμε την παύση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου και στην συνέχεια ήρθαν τα ασφαλιστικά μέτρα από τους σκηνοθέτες. Συγκεκριμένα, η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών κατηγορεί τη ΝΕΡΙΤ για έλλειψη αντικειμενικότητας και αδιαφάνεια στην επιλογή του τηλεοπτικού προγράμματος. Με ανακοίνωσή της, η ΕΕΣ αμφισβητεί τη διαδικασία «που ακολουθήθηκε για την επιλογή τηλεοπτικού προγράμματος κατόπιν της Κατεπείγουσας πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος Παραγωγών/Δημιουργών - Α΄ Φάση''».

Με την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που έκανε, η ΕΕΣ ζήτησε την προσωρινή αναστολή της διαδικασίας ένταξης των εγκεκριμένων τηλεοπτικών εκπομπών στο πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ, ενώ επίσης ζήτησε τα «αντίγραφα των εγγράφων εισηγήσεων των επιτροπών που επελήφθησαν της επιλογής». Αυτό το αίτημα θα συζητηθεί αύριο, Πέμπτη, στο Πρωτοδικείο Αθηνών. Η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών από την πλευρά της υποστηρίζει πως οι 20 εκπομπές επελέγησαν από 680 προτάσεις με ρυθμούς κατεπείγοντος και με «διαδικασίες εντελώς συνοπτικές, που δημιουργούν πολλά ερωτήματα για το αν τηρήθηκαν οι αρχές της αμεροληψίας, της αντικειμενικότητας και της διαφάνειας». Προσθέτει, μάλιστα, ότι με απόφαση του Δ.Σ. της ΝΕΡΙΤ «παρακάμφθηκε τελείως για τη συγκεκριμένη διαδικασία επιλογής ο Κανονισμός Προμήθειας Ψηφιακού, Τηλεοπτικού και Ραδιοφωνικού Προγράμματος της ΝΕΡΙΤ που είχε ψηφιστεί από το ίδιο Δ.Σ. μόλις λίγες ημέρες νωρίτερα», ενώ τα πρακτικά και το σκεπτικό των αρμόδιων ολιγομελών επιτροπών «ουδέποτε δημοσιοποιήθηκαν, παρότι η ΕΕΣ το ζήτησε επίμονα».

Τέλος, τα μέλη της Εταιρείας ζητούν συνάντηση με τον νέο πολιτικό προϊστάμενο της ΝΕΡΙΤ, Σίμος Κεδίκογλου, με σκοπό να εξασφαλιστεί η διαφάνεια και η τήρηση των προβλεπόμενων διαδικασιών στις προμήθειες και στην εν γένει λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved