Σοφία Παπαϊωάννου: «Δεν έχω δεχτεί ποτέ απειλές να σταματήσω θέμα που ερευνώ»
Media

Σοφία Παπαϊωάννου: «Δεν έχω δεχτεί ποτέ απειλές να σταματήσω θέμα που ερευνώ»

Πώς καταφέρνει η Σοφία Παπαϊωάννου να είναι αντικειμενική και να παραμερίζει για χάρη της ενημέρωσης του κοινού τις προσωπικές της απόψεις και πεποιθήσεις;

«Σε κάθε θέμα ξεκινώ με ένα λευκό χαρτί στο μυαλό μου. Πάω για να καταλάβω πραγματικά τι συμβαίνει σε κάθε θέμα που ψάχνω. Δεν ξεκινώ ούτε με πεποιθήσεις ούτε με απόψεις, εξάλλου τίποτα δεν είναι άσπρο-μαύρο», λέει στο περιοδικό Mytv.
Πόσο εύκολο είναι για έναν δημοσιογράφο στην Ελλάδα να ερευνήσει μία υπόθεση σε βάθος χωρίς να δεχτεί την παρέμβαση από την Πολιτεία ή άλλους εξωγενείς παράγοντες; Έχετε δεχτεί ποτέ απειλές να σταματήσετε μία έρευνα; «Δεν έχω δεχτεί ποτέ απειλές να σταματήσω θέμα που ερευνώ, θεωρώ ότι αρκετοί δημοσιογράφοι έχουν κατά καιρούς ερευνήσει πολύ δυνατά θέματα και αν υπήρχαν παρεμβάσεις, δεν τους σταμάτησαν»
Πώς ξεπερνάτε τις δυσκολίες και τα εμπόδια που μπορεί να εμφανιστούν κατά την εξέλιξη των ερευνών σας; «Τα ξεπερνώ με όσο πιο μεγάλη ψυχραιμία μπορώ αλλά κυρίως με σκληρή δουλειά. Οσο πιο πολλά εμπόδια στην έρευνα, τόσο πιο πολλή η δουλειά», καταλήγει.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved