Μυρτώ Κοντοβά: «Ο ρατσισμός και ο φασισμός είναι διαστροφή»
Media

Μυρτώ Κοντοβά: «Ο ρατσισμός και ο φασισμός είναι διαστροφή»

Γιατί δεν έκανε τόσο καιρό ένα σίριαλ η Μυρτώ Κοντοβά;

«Τι σίριαλ να κάνω; Για τη ζωή του κόσμου στην πόλη; Σε ποια πόλη; Αυτή που μέχρι προχτές αλώνιζαν τα φασιστοειδή και μαχαίρωναν τον κόσμο; Ή για τους ανθρώπους που κρεμάνε στο λαιμό τους ένα «Πεινάω» και περιφέρονται στους δρόμους; Δεν ξέρω άλλοι που" ζουν, αλλά στη γειτονιά μου υπάρχει κόσμος που περιμένει να κλείσει το σούπερ μάρκετ για να πάρει τα ληγμένα προϊόντα που πετάνε στο τέλος της ημέρας. Έχασα το χιούμορ μου και το κέφι μου γι' αυτή την πόλη και δεν ήθελα πια ούτε να τη ζω ούτε να την περιγράφω. Φρίκαρα. Σταμάτησα να σκέφτομαι τι θα μπορούσα να κάνω στο γράψιμο, το τραγούδι, το σινεμά, την τηλεόραση, γιατί αμφισβήτησα την ίδια τη σημασία της καλλιτεχνικής πράξης. Ένιωθα ότι ακόμα και το να γράψω ένα θυμωμένο κείμενο απλώς θα βοηθούσε εμένα να εκτονωθώ και να πάρω likes, σκέτος ναρκισσισμός δηλαδή. Είδα και σε διάφορες εκπομπές να αναλύουν το lifestyle των ανθρώπων της Χρυσής Αυγής, λες και είναι ο Σάκης Ρουβάς. Έχασα την μπάλα, ήθελα να φύγω στο Βερολίνο, στους φίλους μου που μετακόμισαν εκεί» τόνισε στο Hello.
-Και πώς συνήλθες;
«Με πήρε μια μέρα τηλέφωνο ο Κραουνάκης και μου είπε: «Ξυπνά, έξω γίνεται χαμός κι εσύ παριστάνεις την Πολυδούρη;» Γενικά, ο αμοραλισμός και η ανθρωπιστική κρίση μου βουλιάζουν την καρδιά. Με καθηλώνει η ατολμία και ο μικροαστικός φόβος του κόσμου μήπως χάσει αυτά που έχει, τα οποία στο μεταξύ καταρρέουν μπροστά στα μάτια του. Και επιμένουν να ψηφίζουν το ίδιο. Απίθανο.»
- Η ξενοφοβία είναι έλλειψη πολιτισμού;
«Ναι, είναι. Μιλάμε για ρατσισμό έτσι; Μιλάμε για μεταναστευτικό πρόβλημα. Κανένας δεν εγκαταλείπει την πατρίδα του γιατί ονειρεύεται να γίνει μετανάστης στην άλλη άκρη του κόσμου. Είναι πεινασμένος, φτωχός, στη χώρα του έχει πόλεμο. Ο ρατσισμός και ο φασισμός είναι διαστροφή. Και δεν είμαι καθόλου επιεικής με τη θεωρία που λέει ότι ο κόσμος ψήφισε τους ναζιστές για να δείξει τη δυσαρέσκεια του στους πολιτικούς».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved