Αιμίλιος Λιάτσος: Σχολιάζει την αλλαγή του τηλεοπτικού τοπίου στην ενημέρωση
Media

Αιμίλιος Λιάτσος: Σχολιάζει την αλλαγή του τηλεοπτικού τοπίου στην ενημέρωση

Ως άνθρωπος που υπηρετεί εδώ και χρόνια τον τομέα της ενημέρωσης στην τηλεόραση, ο Αιμίλιος Λιάτσος είναι ο καταλληλότερος να μιλήσει για το συγκεκριμένο θέμα.

Σε ό,τι αφορά το MEGA που χάνει την πρωτοκαθεδρία του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, και το Star που έχει αλλάξει το προφίλ του και πηγαίνει πάρα πολύ καλά, ο δημοσιογράφος σχολιάζει στη real: «Νομίζω πως τα πράγματα παίρνουν τη φυσιολογική τους ροή. Ο κόσμος κατάλαβε, ποιοι «έπαιξαν» πάρα πολύ Μνημόνιο, την τελευταία τετραετία. Και αυτό κοστίζει. Αυτή η στρατηγική που ακολούθησαν ορισμένοι κόστισε πάρα πολύ. Αυτό που λες για το δελτίο του MEGA είναι ακριβές. Υπήρξε μια ραγδαία πτωτική πορεία. Ο περασμένος Μάιος, για παράδειγμα, έφερε το δελτίο του MEGA τέταρτο στις συνολικές τηλεθεάσεις. Αντιθέτως έχουμε την εκτίναξη του Star, όπου η παρουσία του σχολιαστή Νίκου Χατζηνικολάου, στο καινούργιο δελτίο είναι καταλυτική. Κάνει την ανατροπή. Επίσης, το Star άλλαξε «γήπεδο» και έπραξε καλά, στη δεδομένη χρονική στιγμή. Έφυγε από το προηγούμενο μοντέλο, που ήταν επιτυχημένο τα προηγούμενα χρόνια κι έκανε ένα δελτίο που ανταποκρίνεται πάρα πολύ στις σημερινές ανάγκες των πολιτών. Ως εκ τούτου, εάν είσαι σε ένα ελεύθερο πεδίο δράσης και μπορείς να δημοσιογραφείς ελεύθερα, νομίζω πως έχεις ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα σε ημέρες που είναι πονηρές και δύσκολες. Και σε αρκετά μαγαζιά, οι δημοσιογράφοι που υπηρετούν δελτία και εκπομπές, έχουν ζητήματα».

Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι πως όταν ξεκίνησε η κρίση, πάρα πολλοί δημοσιογράφοι κατηγορήθηκαν για τις σχέσεις τους με την εκάστοτε κυβέρνηση και ότι ενώ φαινόταν να υπάρχει κλίμα αλλαγής, τέσσερα χρόνια μετά, διατηρούνται αυτές τις σχέσεις, τουλάχιστον σε ένα πιο στενό κύκλο. Θεωρείτε πως αυτό είναι αντιληπτό από τον κόσμο;

«Το παράδειγμα του MEGA είναι πολύ χαρακτηριστικό γύρω από αυτό που περιγράφεις. Η κρίση στο ενημερωτικό κομμάτι του καναλιού ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια, απλώς τώρα έγινε φανερή σε όλους μας. Ας πάρουμε αυτό το παράδειγμα... Ένα δελτίο που πρωταγωνιστούσε μέχρι πριν από μερικά χρόνια, κράτησε συγκεκριμένη «οπτική γωνία» στις σημαντικές εξελίξεις και βεβαίως, στην οικονομία, στην τσέπη μας, στη ζωή μας, στην καθημερινότητά μας... Αυτό το δελτίο ξαφνικά άρχισε να διολισθαίνει, να χάνει εκατοντάδες χιλιάδες τηλεθεατές. Στις εκλογές έγινε η απόλυτη ανατροπή, όπου το Star ήρθε πρώτο με μεγάλη διαφορά, ενώ το MEGA δευτερότριτο με τον Alpha. Tο MEGA δηλαδή «πληρώνει» αυτή την τακτική που ακολούθησε και την οπτική με την οποία κατέγραφε τις εξελίξεις. Πιστεύω πως ο κόσμος έχει καταλάβει τι έχει γίνει και τώρα του δίνεται η ευκαιρία να βρει αποκούμπι σε μερικά κανάλια, τα οποία λένε περισσότερες αλήθειες από κάποια άλλα».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved