Το «κούρεμα» ενός εκατομμυρίου ευρώ στο πρόγραμμα του Mega και οι διαπραγματεύσεις με τη Μακρυπούλια
Media

Το «κούρεμα» ενός εκατομμυρίου ευρώ στο πρόγραμμα του Mega και οι διαπραγματεύσεις με τη Μακρυπούλια

Σημαντικές μειώσεις, οι οποίες δημιουργούν νέα δεδομένα για την προσεχή σεζόν, αποφάσισε η διοίκηση του Mega, επιβάλλοντας περικοπές στο μπάτζετ για το πρόγραμμα, αλλά και στην ενημέρωση.

Σύμφωνα με τη real, οι μέτοχοι της Τηλέτυπος Α.Ε. ζήτησαν να μειωθεί το συνολικό κόστος του ψυχαγωγικού προγράμματος για την προσεχή σεζόν κατά ένα εκατομμύριο ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε περικοπή της τάξεως του 10%, καθώς τα αρχικά σχέδια του καναλιού περιλάμβαναν μπάτζετ πέριξ των 10 εκατομμυρίων ευρώ, συν περίπου 2,5 εκατομμύρια ευρώ που εγκρίθηκαν χωριστά (και στο πλαίσιο της ανάγκης ενίσχυσης του δελτίου ειδήσεων) για τα «Κλεμμένα όνειρα». Μετά την τελευταία απόφαση για «κούρεμα» ενός εκατομμυρίου, ο διευθυντής Προγράμματος του καναλιού Λοΐζος Ξενόπουλος καλείται να προσαρμόσει στα νέα δεδομένα τα φιλόδοξα σχέδια, τα οποία περιλάμβαναν οκτώ σειρές, δύο σόου και καθημερινή απογευματινή εκπομπή, και να βρει τα «ισοδύναμα» για την απαιτούμενη περικοπή. Τι θα θυσιαστεί;
Σε πρώτη φάση, το πρόγραμμα που φέρεται να «απειλείται» περισσότερο είναι η καθημερινή εκπομπή στη ζώνη 4-6 που σχεδίαζε το Mega και στην οποία επιθυμούσε να δει σε ρόλο παρουσιάστριας τη Ζέτα Μακρυπούλια. Η ιδέα δεν εγκαταλείπεται εντελώς, αλλά αναμένεται να τεθεί εκ νέου στο τραπέζι το φθινόπωρο, οπότε θα εξεταστεί με βάση τα οικονομικά δεδομένα που θα έχουν διαμορφωθεί τότε. Πάντως, οι συζητήσεις του καναλιού με την παρουσιάστρια για πιθανούς τρόπους αξιοποίησής της βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ σχεδόν βέβαιο θεωρείται ότι θα τη δούμε στην παρουσίαση του Rising star που προορίζεται για τις αρχές του 2015. Παράλληλα, για να επιτευχθεί η περικοπή θα μειωθεί ο αριθμός των επεισοδίων των σειρών, περίπου δύο από κάθε πρότζεκτ, ενώ θα γίνουν εκ νέου διαπραγματεύσεις για τις αμοιβές ηθοποιών, παρουσιαστών και άλλων συντελεστών.
Την ίδια στιγμή, έντονη ανησυχία για πιθανές περαιτέρω αλλαγές προκάλεσε η αιφνίδια απόφαση της διοίκησης του Mega να διακόψει εν μια νυκτί το μεταμεσονύκτιο δελτίο ειδήσεων για λόγους οικονομίας. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι το κανάλι καταργεί τη βραδινή βάρδια τεχνικών και δημοσιογράφων, που ξεκινούσε στις 10 το βράδυ. Πάντως, όπως αναφέρουν από το κανάλι, οι εργαζόμενοι θα απορροφηθούν σε άλλα πόστα μέσα στην ημέρα, ενώ ήδη η Λίζα Δουκακάρου ξεκίνησε να εκφωνεί δελτία στις 6 το απόγευμα. Το Mega ήταν το μόνο από τα ιδιωτικά κανάλια που, εν ονόματι της διατήρησης ενός ισχυρού brand name στον τομέα της ενημέρωσης, αντιστεκόταν στις «Σειρήνες» της κρίσης και διατηρούσε το νυχτερινό δελτίο, ενώ οι υπόλοιποι το είχαν προ πολλού καταργήσει. Το γεγονός ότι οι φραγμοί περί διατήρησης κύρους κάμφθηκαν υπέρ της περιστολής των λειτουργικών εξόδων, δημιουργεί νέα δεδομένα και πλέον ουδείς μπορεί να γνωρίζει τι θα επακολουθήσει.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved