Ο σουλτάνος γονατίζει και κλαίει κρατώντας το άψυχο σώμα του γιου του!
Media

Ο σουλτάνος γονατίζει και κλαίει κρατώντας το άψυχο σώμα του γιου του!

Ο Σουλεϊμάν, σίγουρος ότι ο γιος του τον πρόδωσε, δίνει την εντολή θανάτου και ο νεαρός πρίγκιπας πηγαίνει να συναντήσει τον πατέρα του, ξέροντας πως οδεύει προς το τέλος. Οι εκτελεστές τον περιμένουν και ο σουλτάνος βλέπει τον πρωτότοκο γιο του να πεθαίνει μπροστά στα μάτια του και δακρύζει.


Η απάντηση του Εμπού Σουντ στο ερώτημα του Σουλεϊμάν για τον Μουσταφά είναι εκτέλεση και δρομολογεί μια σειρά από εξελίξεις. Ο Σουλεϊμάν στέλνει γράμμα στην Αμάσεια και δίνει εντολή στον Μουσταφά να τον συναντήσει στο στρατόπεδο στο Ικόνιο. Στη θέση του στην πόλη αναλαμβάνει ο Μπεγιαξίτ, ο οποίος δεν περίμενε μια τέτοια απόφαση από τον πατέρα του και είναι πολύ ικανοποιημένος που τον προτίμησε από τον Σελίμ.
«Θα πεθάνω, αλλά δεν θα σε αφήσω να πας στο στρατόπεδο», λέει στο γιο της η Μαχιντεβράν, αλλά ο Μουσταφά της θυμίζει ότι δεν έχει δικαίωμα να επιλέξει αν θα πάει ή όχι. Η Μιχρουνισά συμφωνεί μαζί της, αλλά ο Μουσταφά της υπενθυμίζει ότι πρόκειται για εντολή του σουλτάνου και αν παρακούσει θα θεωρηθεί προδοσία.
«Δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε το σουλτάνο. Είναι φανερό ότι σε θεωρεί απειλή για το μέλλον του. Η Χουρέμ και ο Ρουστέμ τον έστρεψα εναντίον σον. Δεν θα διστάσει να διατάξει την εκτέλεση σου» του λέει με αγωνία η Μαχιντεβράν. Ο Μουσταφά επιμένει ότι «τόσα χρόνια προσπάθησαν να κάνουν εμένα και τον πατέρα μου εχθρούς. Δεν τα κατάφεραν μέχρι σήμερα. Δεν θα το πετύχουν ούτε τώρα. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον πατέρα μου. Δώσαμε υπόσχεση ο ένας στον άλλο».
Ο Σελίμ ετοιμάζεται να συναντήσει τον πατέρα του για την εκστρατεία και λέει στη Νουρμπανού ότι δεν έχει σημασία τι έκανε ο Μουσταφά αλλά τι πιστεύει ο Σουλεϊμάν ότι έκανε και ότι ίδιος δεν πρόκειται να πάει ενάντια στις εντολές του πατέρα του. Ο Τζιχανγκίρ καταλαβαίνει ότι ο πατέρας του είναι πολύ θυμωμένος με τον Μουσταφά και ο Μπεγιαζίτ τους ζητά να σώσει τον αδελφό τους. «Θα κάνω ό,τι μπορώ, μην έχεις καμία αμφιβολία. Αν χρειαστεί, θα γίνω ασπίδα για τον αδελφό μας».
Η Χουρέμ ομολογεί στον Σουμπούλ ότι είδε στο βλέμμα του Σουλεϊμάν το θάνατο του ηγεμόνα Μουσταφά. Ο Γιαχία με τον Ατματζά κάνουν σχέδια για να μην αφήσουν ούτε στιγμή μόνο του τον Μουσταφά και βασίζονται στην αγάπη που του έχουν οι γενίτσαροι Αλλά και ο Ρουστέμ από την πλευρά του σχεδιάζει τα δικά του πλάνα για τη μέρα που θα φτάσει ο Μουσταφά στο στρατόπεδο.
Ο Σουλεϊμάν ξεκινά για το Ικόνιο και στην συνοδεία του βρίσκονται κρυμμένοι σε μια άμαξα οι εκτελεστές οι οποίοι είναι όλοι μουγκοί και δεν γνωρίζουν ούτε πού πηγαίνουν ούτε ποιον θα εκτελέσουν. Στο στρατόπεδο ο Τζιχανγκίρ ζητά από τον πατέρα του να ακούσει τον Μουσταφά κ ο Σουλεϊμάν του λέει να μείνει μακριά. Την επόμενη μέρα δίνει εντολή στον Σελίμ να πάει για κυνήγι με τον αδελφό του.
Ο Ζαλ οδηγεί τους εκτελεστές στο πίσω μέρος της σκηνής του Σουλεϊμάν ο οποίος κάθεται στο θρόνο και μπροστά του υπάρχει μια κουρτίνα. Λίγο πριν μπει στο στρατόπεδο ο γενίτσαρος Χουσεΐν Κάβους τον παρακαλεί να μην προχωρήσει άλλο. Ο Μουσταφά δακρύζει και του λέει ότι ο ίδιος και οι υπόλοιποι γενίτσαροι δεν βρίσκονται εδώ για να τον σταματήσουν, αλλά για να βαδίσουν πλάι του.
Όταν μπαίνει στη σκηνή, βλέπει τον πατέρα του να κάθεται με την πλάτη γυρισμένη. Του λέει μόνο «με πρόδωσες, Μουσταφά» και οι εκτελεστές επιτίθενται και προσπαθούν να πνίξουν τον Μουσταφά, ο οποίος παλεύει σαν λιοντάρι και ο Σουλεϊμάν δίνει εντολή να συνεχίσουν αλλά δεν τα καταφέρνουν και ο Ζαλ αναλαμβάνει να τον σκοτώσει. Ο Σουλεϊμάν γονατίζει και κλαίει κρατώντας το άψυχο σώμα του γιου του.
Πηγή: Τηλεκοντρόλ

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved