Έλλη Στάη: «Φυσικά υπηρέτησα το σύστηµα. Δεν το κρύβω»
Media

Έλλη Στάη: «Φυσικά υπηρέτησα το σύστηµα. Δεν το κρύβω»

Για την περίοδο που ήταν ΕΡΤ, αν υπηρέτησε το σύστημα αλλά και την φημολογία γύρω από τον μισθό που έπαιρνε, μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξη της η Έλλη Στάη.


Δηλαδή στην ΕΡΤ ήσουν αδέσμευτη; Εσύ δεν υπηρέτησες τους πρασινοφρουρούς;
«Φυσικά υπηρέτησα το σύστηµα. Δεν το κρύβω. Στην αρχή αυτό. Τα πρώτα χρόνια. Στη συνέχεια αντέδρασα. Και έτσι είδα πόρτα»!


Πώς έγινε αυτό;
«Μα, είναι γνωστό. Τότε, µε τον Ανδρέα στο Χέρφιλντ. Όταν στο δελτίο ειδήσεων εκφώνησα ως πρώτη είδηση τον σεισμό στην Ηλεία. Αυτό για μένα ήταν η είδηση της ημέρας. Όχι η νοσηλεία του Ανδρέα στο Χέρφιλντ».


Μιλάς για την πρώτη περίοδο της (ας πούμε) «κρατικοδίαιτης» καριέρας σου. Επανήλθες το 2011. Και μάλιστα µε την έξυπνη κίνηση να λαμβάνεις ως μισθό γύρω στα 2.500 καθαρά.
«Τόσο ήταν το πλαφόν. Τόσα έπαιρνα».


Τότε πάλι αδέσμευτη;
«Εγώ και το στενό επιτελείο των συνεργατών μου χωρίς παρεμβάσεις και τηλέφωνα. Και ο κόσµος μάς αντάμειψε γι' αυτό. Όταν στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις του 2012 η ΕΡΤ αναδείχτηκε πρώτη. Όταν η δημόσια τηλεόραση κατατρόπωσε το MEGA. Τα στοιχεία είναι γνωστά».


Δεν έπρεπε η δηµόσια τηλεόραση να εκσυγχρονιστεί και ως ανθρώπινος όγκος να περιοριστεί;
«Έπρεπε. Όχι όμως με τον τρόπο που έγινε. Έλεος! Δεν ρίχνεις μαύρο στην οθόνη. Δεν συσκοτίζεις τη δημόσια τηλεόραση. Στοιχειώδες».


Μα, το συνδικαλιστικό επιτελείο δεν επέτρεπε ίχνος αλλαγών.
«Εδώ σε θέλω, κυρία πολιτική εξουσία. Να βρεις τρόπους, μέσα σ' αυτές τις δυσκολίες ώστε από τη μια να ελιχθείς και από την άλλη να αλλάξεις τις δομές και τον τρόπο λειτουργίας της ΕΡΤ».
Πηγή: Πρώτο Θέμα

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved