Σοφία Παπαϊώαννου: «Η έρευνα δεν έχει όρια»
Media

Σοφία Παπαϊώαννου: «Η έρευνα δεν έχει όρια»

Αν υπάρχει ένας άνθρωπος που γνωρίζει καλά τι σημαίνει δημοσιογραφική έρευνα αυτή είναι σίγουρα η Σοφία Παπαϊώαννου η οποία έχει παρουσιάσει πολλά θέματα μέσα από την εκπομπή της «360 μοίρες».

Η ίδια, ερωτώμενη αν η έρευνα έχει όρια, τονίζει στη real: «Μόνο χρονικά όρια έχει, όταν πρέπει να κλείσεις μία έρευνα, να την παρουσιάσεις για να πας στην επόμενη εκπομπή, αλλιώς, όχι, δεν έχει, όλοι και όλα εξελίσσονται».

Υπήρχε κάποιο γύρισμα, στο οποίο λυγίσατε;

«Συνήθως δεν λυγίζω φανερά και δεν θεωρώ ότι ο δημοσιογράφος πρέπει να κλαίει μπροστά στην κάμερα. Αλλά και βέβαια έχω λυγίσει πολλές φορές, όπως μιλώντας με μια μάνα που έχει χάσει το παιδί της και με ανθρώπους που υποφέρουν. Υπάρχουν άνθρωποι, εικόνες και φράσεις που κουβαλώ μέσα μου».

Φέτος πετύχατε ανταγωνιστική τηλεθέαση, ακόμη και απέναντι σε ψυχαγωγικές εκπομπές. Τι σημαίνει αυτό για εσάς; Και τι πιστεύετε ότι σημαίνει για τους τηλεθεατές;

«Θεωρώ ότι ο κόσμος θέλει ενημερωτικές εκπομπές, αλλά δεν έχω καμία αυταπάτη: η τηλεόραση είναι καταρχήν ένα ψυχαγωγικό μέσο και μετά ενημερωτικό. Ο κόσμος έχει ανάγκη, συνήθως, να χαλαρώσει μπροστά στην τηλεόραση. Αυτή όμως είναι και η πρόκληση για μια ενημερωτική εκπομπή: να σε κάνει να γυρίσεις το βλέμμα και προς τα εκεί. Να βρεις τον τρόπο να ενδιαφερθεί ο τηλεθεατής για την ενημέρωση, για το θέμα που έχεις επιλέξει, να ερευνήσεις και τον τρόπο με τον οποίο το παρουσιάζεις».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved