Έλενα Μακρή Λυμπέρη: Στερώντας τα όνειρα των άλλων, δε ζούμε τα δικά μας
Media

Έλενα Μακρή Λυμπέρη: Στερώντας τα όνειρα των άλλων, δε ζούμε τα δικά μας

Είναι ωραίο να κάνεις όνειρα και ακόμα πιο ωραίο να γίνονται νέα ξεκινήματα. Αρκεί αυτά τα όνειρα αλλά και τα νέα ξεκινήματα να μην γίνονται επειδή τα όνειρα κάποιων άλλων θυσιάστηκαν για χάρη σου.

Η κυρία Έλενα Μακρή Λυμπέρη λοιπόν μέσα από το ολοκαίνουργιο blog της κάνει ένα δυναμικό comeback στον χώρο των media που τόσο την ίδια όσο και τον σύζυγό της Αντώνη Λυμπέρη τους «ξέβρασαν» μετά το «κανόνι» που βάρεσαν και άφησαν τόσους και τόσους συναδέλφους στον δρόμο -και όχι μόνο αυτό αλλά αρνούνται να τους δώσουν και τα δεδουλευμένα τους. Στο editorial κάνει λόγο για δύσκολες στιγμές που πέρασε, μιλάει για τις φιλοδοξίες της και τονίζει πως μόνο η βαριά αρρώστια θα μπορούσε να εμποδίσει τα όνειρά της να καλπάσουν και να την κρατήσουν μακριά από τη δημιουργικότητα. Και καταλήγει κάπως έτσι: «"Ξεκίνα από την αρχή", είπα κάποια στιγμή στον εαυτό μου, αφού έπαψαν οι κλάψες και η αυτολύπηση. Και η "σκοτεινή" Έλενα -που παραείναι σκοτεινή κάποιες φορές-, βρήκε τον τρόπο να σταθεί ξανά στην αφετηρία. Συνάντησα και πάλι την πρώτη Έλενα, αυτήν που παραμιλούσε περπατώντας στην παλιά της γειτονιά, καιγόμενη από τον πυρετό της δημιουργίας και ψάχνοντας να ορίσει αυτό που λάτρευε ως δουλειά και στην οποία κατάφερε τελικά να διακριθεί, να της δοθεί ολοκληρωτικά».
Πόσοι και πόσοι άνθρωποι των media που τη βοήθησαν να ζήσει το όνειρό της –αυτό που θέλει να ξαναζήσει- δεν είχαν τις ίδιες με εκείνη βλέψεις για το μέλλον; Κανένας τους όμως δεν είναι σε θέση να έχει μία ακόμα ευκαιρία στο όνειρο όπως η κυρία Λυμπέρη. Εκείνη που, όπως και άλλοι άλλοτε ισχυροί άνθρωποι των media όπως ο Πέτρος Κωστόπουλος, αντί να έχει ως πρώτη προτεραιότητά της να δουλέψει για να πληρώσει τους απλήρωτους εργαζόμενους, προτιμάει να βάζει τα κέρδη στην τσέπη, διεκδικώντας συγχρόνως μέσα από το νέο αυτό ξεκίνημά της μέρος από τη διαφημιστική πίτα που όλοι γνωρίζουμε πως σε καιρούς κρίσης είναι περιορισμένη.
Μήπως φταίει μόνο εκείνη όμως; Πού είναι οι κρατικοί ελεγκτικοί μηχανισμοί που θα απέτρεπαν σε αυτούς τους ίδιους ανθρώπους να διεκδικούν όνειρα και νέα ξεκινήματα την ίδια ώρα που οι άνεργοι που άφησαν πίσω τους συνεχίζουν να είναι απλήρωτα και χωρίς μέλλον;

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved