«Ζόρικα επαγγέλματα» απόψε για τον Σπύρο Σούλη
Media

«Ζόρικα επαγγέλματα» απόψε για τον Σπύρο Σούλη

Ο Σπύρος Σούλης έρχεται κάθε εβδομάδα, για να σας αποκαλύψει τα πιο ακραία, τολμηρά και ριψοκίνδυνα... ζόρικα επαγγέλματα που είδατε ποτέ ή που θα μπορούσατε να έχετε φανταστεί!

Ποιοι άνθρωποι κρύβονται πίσω από αυτά; Πώς ζουν και πώς διαμορφώνεται η καθημερινότητά τους; Τα όρια και οι αντοχές δοκιμάζονται και ο κίνδυνος κάποιες φορές υπερβαίνει τη λογική!

Ο Σπύρος Σούλης γνωρίζει από κοντά εκείνους που τολμούν να ζουν στα άκρα, συνομιλεί και... «πιάνει» δουλειά μαζί τους, δοκιμάζοντας τις δικές του αντοχές στα πιο «Ζόρικα Επαγγέλματα»!

Στο έβδομο επεισόδιο, o Σπύρος «εργάζεται» ως υλοτόμος. Ο υλοτόμος, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία των ΗΠΑ, είναι το δεύτερο πιο επικίνδυνο επάγγελμα στον κόσμο. Η δουλειά του είναι να κόβει, να τεμαχίζει και να μεταφέρει τα τεμαχισμένα δέντρα έξω από το δάσος. Ο συνδυασμός «επικίνδυνο εργαλείο – ανώμαλο έδαφος» ευθύνεται για τον υψηλό δείκτη ατυχημάτων.

Και όταν μιλάμε για δέντρα εννοούμε όλων των ειδών. Από εύκολα πεύκα, ύψους τριών μέτρων, μέχρι βελανιδιές ύψους 30 μέτρων και βάρους πολλών τόνων. Ο Σπύρος πήρε μια ρεαλιστική εικόνα από την επικινδυνότητα του επαγγέλματος, αφού όχι μόνο χειρίστηκε αλυσοπρίονα ακροβατώντας πάνω σε πεσμένους κορμούς, αλλά παραλίγο να έχει και μικροατύχημα λόγω απροσεξίας.

Στο ίδιο επεισόδιο, γνωρίζει το επάγγελμα του αλυκάριου. Ο εργάτης αλυκής είναι υπεύθυνος για την καλλιέργεια και συλλογή αλατιού. Αυτό σημαίνει ότι δουλεύει μόνιμα με θαλασσινό νερό με πάρα πολύ μεγάλη περιεκτικότητα σε αλάτι. Η καθημερινή επαφή με το αλάτι και η αντανάκλαση του ήλιου καίει το δέρμα και γι αυτό η χειρονακτική εργασία είναι πολύ επίπονη, όπως διαπίστωσε και ο Σπύρος.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved