«Επιστροφή στο χωριό»:  Κυριακή στο Πήλιο
Media

«Επιστροφή στο χωριό»: Κυριακή στο Πήλιο

Στο Πήλιο ταξιδεύει αυτή την Κυριακή η εκπομπή «Επιστροφή στο χωριό».

Η Ευτυχία Φράγκου μάς υποδέχεται στο «μπαλκόνι του Πηλίου», την πανέμορφη Μακρινίτσα, που μαζί με τη γειτονική της Πορταριά, συνθέτουν ένα σκηνικό που θυμίζει άλλη εποχή.

Η αρχιτεκτονική του Πηλίου χαρακτηριστική. Περπατάμε στα γραφικά σοκάκια, θαυμάζουμε τα αρχοντικά κτίσματα, ξεδιψάμε πίνοντας γάργαρο νερό από τις κρήνες που βρίσκονται σε κάθε γωνιά και μαθαίνουμε τους θρύλους και τις παραδόσεις που συνδέονται με πολλές από αυτές. Στη συνέχεια, γνωρίζουμε έναν τρόπο διδασκαλίας που χρησιμοποιεί τις πλέον σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους για τη μετάδοση της γνώσης, παρέχοντας ίσες ευκαιρίες σε όλα τα παιδιά, ακόμα και σε εκείνα που η ζωή τους στέρησε την ακοή ή την όραση. Ακόμη, ανακαλύπτουμε την απλότητα της γνήσιας τέχνης του λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου, όπως την αποτύπωσε μέσα στο ομώνυμο καφενείο, ιδιοκτησία της Κοινότητας Μακρινίτσας, αλλά και στον φούρνο του Βελέντζα σχεδόν έναν αιώνα πριν. Η βόλτα συνεχίζεται στις πλαγιές του Πηλίου, όπου μαζεύουμε αρωματικά βότανα, θεραπευτικά της ψυχής και του σώματος, και μαθαίνουμε τα πάντα για τις ιδιότητές τους από ένα ζευγάρι νέων που άφησαν την πόλη για να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση στο χωριό.

Επίσης, παρακολουθούμε ορειβατικές και ποδηλατικές δραστηριότητες, καθώς και άλλα αγαπημένα σπορ που εκτυλίσσονται στη φύση. Τέλος, δοκιμάζουμε μία ποικιλία άγριων χόρτων, μαγειρεμένων με ιδιαίτερο τρόπο, μαζί με ολόφρεσκα χωριάτικα αυγά αλλά και ένα τοπικό παραδοσιακό γλυκό, κυδώνι πελτέ!

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved