Νίκος Ψαρράς: «Παίρνουμε το ρίσκο. Στην επιτυχία και στην αποτυχία»
Media

Νίκος Ψαρράς: «Παίρνουμε το ρίσκο. Στην επιτυχία και στην αποτυχία»

Δομικό στοιχείο του έργου στο οποίο πρωταγωνιστεί ο Νίκος Ψαρράς είναι ένα παιχνίδι με τον χρόνο. Οι σκηνές του είναι σύντομες και σχεδόν κινηματογραφικές.

«Η αέναη επανάληψη της ίδιας ιστορίας. Ο όρκος και η προδοσία επαναλαμβάνονται στη νέα γενιά. Απαισιόδοξη επανάληψη. Ποιός μπορεί να κόψει το νήμα;», τονίζει η Ελενα Καρακούλη, υπεύθυνη για τη μετάφραση και τη σκηνοθεσία. Θέμα του έργου, επίσης, είναι η ουτοπία. «Η εμμονή που αψηφά τους κανόνες της "πραγματικότητας". Η πίστη που διαμορφώνει μια δική της πραγματικότητα». Στο επίκεντρο είναι οι σχέσεις: «Η σχέση του ζευγαριού που αντιστέκεται στη φθορά, η σχέση τους με τον γιο τους, ο έρωτας του γιου για το κορίτσι του και ο τρόπος που επαναπροσδιορίζονται όλα αυτά» τόνισε στο TV Έθνος.

Ωστόσο, «δεν πρόκειται για μια ιστοριούλα για την κρίση ενός ζευγαριού που έπειτα από 19 χρόνια γάμου βιώνει ένα βράδυ τη σχιζοφρένεια, αλλά κάτι πιο βαθύ. Το υπαρξιακό ερώτημα ποιος είμαι, πώς είμαι και τι κάνω γι' αυτό. Συμβιβάζομαι; Ή το αλλάζω;», υπογραμμίζει ο Νίκος Ψαρράς ενώ μιλάει για τις δυσκολίες του ανεβάσματος: «Πολλές φορές η αγωνία των ηθοποιών είναι να αιτιολογήσουν αυτά που γίνονται επί σκηνής και υποτιμούν το κοινό, που είναι πολύ έξυπνο. Είναι πολύ ωραίο να του αφήνεις περιθώριο να καταλάβει». Αλλά και για τη νεοσύστατη ομάδα «Kammerspiel», στην οποία συμμετέχει ο ίδιος, η Στεφανία Γουλιώτη και η Ελενα Καρακούλη: «Πρόθεσή μας είναι η ομάδα αυτή να μείνει. Πολλές φορές περιμένουμε οι ηθοποιοί να χτυπήσει το τηλέφωνο για μια πρόταση δουλειάς. Άλλες πάλι συμβιβαζόμαστε με τις καταστάσεις. Από το να περιμένουμε από τους άλλους να κάνουν τα όνειρά μας πραγματικότητα, τα κάνουμε μόνοι μας. Παίρνουμε το ρίσκο. Στην επιτυχία και στην αποτυχία».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved