«Ιστορίες γης»: Νέα επεισόδια από όλη την Ελλάδα
Media

«Ιστορίες γης»: Νέα επεισόδια από όλη την Ελλάδα

«Ιστορίες γης» ξεκινούν με νέα επεισόδια από όλη την Ελλάδα. Την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου ο Ανδρέας Μπαρμπούτσης παρουσιάζει «Ιστορίες γης» από την Καλαμπάκα, το Πήλιο και τον Τύρναβο στις 15.00 στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Στην Καλαμπάκα γνώρισαν τον κ.Δημήτρη Δήμου. Ο κ.Δημήτρης και η αγάπη του για τα ζώα τους έκανε να σκεφθούν πολλά. Η φάρμα του είναι τόσο ξεχωριστή, αφού έχει παραδοσιακές φυλές ζώων, τις οποίες ο κ.Δήμου τις φροντίζει όσο πιο προσεκτικά μπορεί. Μέσα στις φυλές αυτές ξεχωρίζει ο μαύρος χοίρος με τις απίστευτες θετικές του ιδιότητες και μας διδάσκει πως δεν πρέπει να ξεχνάμε το παρελθόν.
Είχαν την ευκαιρία να μάθουν και τη γνώμη ενός επιστήμονα για τις ιδιότητες του μαύρου χοίρου. Συνάντησαν λοιπόν τον κ.Αργυρίου, που μίλησε για το μυθικό αυτό ζώο. Θυμήθηκαν πως υπάρχουν και σήμερα άνθρωποι με απίστευτες γνώσεις οι οποίοι στρέφονται στο παρελθόν και αναζητούν λύσεις σε πράγματα που έχουμε ξεχάσει ή έχουμε παραγκωνίσει.
Στην συνέχεια, επισκέφθηκαν τα παραδοσιακά χωριά του Πηλίου. Το κλίμα και ο συνδυασμός βουνού και θάλασσας είναι οι κατάλληλες συνθήκες για την καλλιέργεια των μήλων. Από την καλλιέργεια μέχρι και την συσκευασία τα μήλα «Ζαγορίν» προστατεύονται και ελέγχονται, καταλήγοντας αγνά στα ράφια των σούπερ μάρκετ.
Εκτός από τα μήλα, τα προϊόντα που παράγονται στον Τύρναβο είναι πολλά. Είχαν την ευκαιρία να δουν συσκευασία αχλαδιών και να μάθουν από τον Πρόεδρο του Α.Σ.Ε.Π.Ο.Π τα στάδια των φρούτων από την παραγωγή ως την συσκευασία.
Η ημέρα έκλεισε σε ένα μικρό τοπικό μαγαζάκι στο Πήλιο. Εκεί τους καλοδέχτηκε ο γυναικείος συνεταιρισμός και τους έδειξε τα τοπικά προϊόντα του. Ευτυχώς υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν τα τοπικά προϊόντα και δεν ξεχνούν τις παραδόσεις του πλούσιου τόπου τους.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved