Γιώργος Αυγερόπουλος: «Το διεθνές κοινό πολλές φορές δεν γνωρίζει γεγονότα»
Media

Γιώργος Αυγερόπουλος: «Το διεθνές κοινό πολλές φορές δεν γνωρίζει γεγονότα»

Ιδιαίτερα θερμής ήταν οι ανταποκρίσεις που ακολούθησαν την πρώτη προβολή του «Agora» στη δημόσια γερμανική τηλεόραση WDR τόσο από τα Μέσα Ενημέρωσης. Η ιδέα της ταινίας πώς γεννήθηκε;

«Στις 23 Απριλίου 2010. Όταν είδαμε όλοι τον Γιώργο Παπανδρέου με τη μοβ γραβάτα από το Καστελόριζο να απευθύνει έκκληση από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και να εξηγεί ότι για τους Έλληνες αρχίζει μια οδύσσεια» τόνισε στον Τηλεθεατή ο Γιώργος Αυγερόπουλος.
-Έχοντας κατά νου την εμπειρία της Αργεντινής;
«Σκέφτηκα να γίνει ένα έργο για την οικονομική κρίση της Ελλάδος. Η ιδέα σταθεροποιήθηκε το 2011 και στη συνέχεια αναζήτησα συμπαραγωγούς από διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα».
-Πετύχατε ένα δυνατό συνδυασμό συμπαραγωγών;
«Βρήκε αμέσως συμπαραγωγούς το "Agora". Τη Δημόσια Γερμανική Τηλεόραση και το αραβικό Αλ Τζαζίρα που το προβάλλει δορυφορικά σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον αραβικό κόσμο».
- Βλέπεις τον κόσμο να βγαίνει δακρυσμένος από τις αίθουσες;
«Είναι πολύ σκληρό έργο, καθώς βλέπει μια χώρα με συγκεκριμένο στάτους-, μετά από 4-5 χρόνια, να κυλιέται στις λάσπες»-
-Στους ξένους λειτουργεί διαφορετικά;
«Τους σοκάρει, γιατί το διεθνές κοινό πολλές φορές δεν γνωρίζει γεγονότα, τις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Ταυτόχρονα, συνειδητοποιούν ότι εφόσον αυτά τα πράγματα συμβαίνουν σε μια χώρα του ευρωπαϊκού Νότου, μπορεί εύκολα να φτάσουν στη δική τους αυλή. Οι πολιτικές λιτότητας έχουν εφαρμοστεί σε όλη την Ευρώπη».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved