«Νόστιμη γη»: Ο Βασίλης Καλλίδης στην ιστορική πόλη των Χανίων
Media

«Νόστιμη γη»: Ο Βασίλης Καλλίδης στην ιστορική πόλη των Χανίων

Η «Νόστιμη γη» μας προσκαλεί σε ένα συναρπαστικό ταξίδι γεύσεων και εικόνων.

Το Σάββατο 7 Μαρτίου, στις 20:00, ο Βασίλης Καλλίδης και η «Νόστιμη γη» συνεχίζουν το ταξίδι τους στην ιστορική πόλη των Χανίων. Ο Όμηρος γνώριζε την περιοχή που τότε ονομάζονταν Κυδωνία. Το 1645 οι Τούρκοι εισέβαλαν στο νησί και περίπου 250 χρόνια μετά, το 1898, η Κρήτη ανακηρύχθηκε ανεξάρτητη. Περπατώντας στα λιθόστρωτα σοκάκια, ο Βασίλης θυμάται την ιστορία της πόλης και επισκέπτεται το ανακαινισμένο τούρκικο χαμάμ που σήμερα φιλοξενεί ένα από τα παραδοσιακά μεζεδοπωλεία της.

Στο οικογενειακό «τσικουδάδικο» του Νεκτάριου και της Σοφίας, μας υποδέχονται με τις απαραίτητες τσικουδιές. Ο Βασίλης φτιάχνει χανιώτικα ταρτάκια με ψωμί του τοστ και τοπικά τυριά. Στη διαχρονική οδό Σήφακα, υπάρχουν τα μαχαιράδικα, σαφώς λιγότερα από παλιά, αλλά η τέχνη και το μεράκι της κατασκευής του χειροποίητου και παραδοσιακού κρητικού μαχαιριού διατηρούνται ακόμη και σήμερα. Ο κυρ Μιχάλης δουλεύει με τις τεχνικές και τα μέσα που απαιτεί η παράδοση και φιλοτεχνεί τα δικά του σχέδια μαχαιριών για κάθε χρήση. Στον γραφικό αυτό δρόμο, ο Βασίλης ετοιμάζει «κοφτερά» λουκάνικα.

Το ενετικό λιμάνι, το οποίο είναι γεμάτο ζωή τους καλοκαιρινούς μήνες και μελαγχολικό τον χειμώνα, είναι η μεγάλη... ατραξιόν της παλιάς πόλης. Σε ένα από τα ωραιότερα σημεία του, ένα κτίριο χτισμένο το 1830, βρίσκεται σήμερα ένα μοντέρνο και κομψό εστιατόριο, στην κουζίνα του οποίου ο Βασίλης μαγειρεύει μια γκουρμέ μακαρονάδα.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved