Οι φιλέλληνες του ZDF καλεσμένοι του Λάκη Λαζόπουλου
Media

Οι φιλέλληνες του ZDF καλεσμένοι του Λάκη Λαζόπουλου

Οι φιλέλληνες παρουσιαστές του ZDF και της εκπομπής «Die Anstalt», εξήγησαν πως κατάφεραν να αποδομήσουν τα στερεότυπα και τα ταμπού για την ελληνική κρίση, τη ναζιστική θηριωδία και τις πολεμικές αποζημιώσεις.

Μιλώντας στο Πρώτο Θέμα, ο Κλάους Φον Βάγκνερ και ο Μαξ Ούτχοφ τονίσανε πως: «Μείναμε έκπληκτοι από τη μεγάλη ανταπόκριση του κοινού στην Ελλάδα. Ένα εκατομμύριο θεατές στο Διαδίκτυο είναι περίπου το μισό του συνηθισμένου κοινού στην Γερμανία. Με αυτήν την εκπομπή γίναμε μια αληθινή ευρωπαϊκή σατιρική εκπομπή και αυτό είναι φανταστικό».
Ο τελευταίος μάλιστα βρέθηκε στην Ελλάδα αφού η γερμανική εκπομπή πήρε πρόσκληση από τον Λάκη Λαζόπουλο. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ενδέχεται να υπάρξει καλλιτεχνική συνύπαρξη του Έλληνα Κωμικού με τους Γερμανούς.
«Αυτό είναι ίσως το μόνο θετικό της κρίσης» υπογραμμίζει ο Κλάους φον Βάγκνερ αφού «υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την πολιτική των άλλων ευρωπαϊκών χωρών διότι πλέον η εσωτερική πολιτική ενός κράτους επηρεάζεται από την πολιτική των άλλων. Με αυτό τον τρόπο μπορεί να προκύψει μια ευρωπαϊκή συνείδηση».
Η εκπομπή που προβλήθηκε στις 31 Μαρτίου προκάλεσε αντιδράσεις στη Γερμανία , όπως ανέφερε ο Βάγκνερ, υπογραμμίζοντας πως τα στερεότυπα κάποιων δημοσιογράφων και η άγνοια της νέας γενιάς για την σκληρή ιστορία της ναζιστικής κατοχής της Ελλάδας έχουν συμβάλει στη διαμόρφωση μιας εσφαλμένης εικόνας για τη χώρα μας.
«Οι αντιδράσεις στη Γερμανία ήταν έντονες και εξαιρετικά θετικές. Θα έλεγα ότι το 98 % εκτίμησε το μήνυμα της εκπομπής. Αν κοιτάξετε τις δημοσκοπήσεις υπάρχει μια μεγάλη πλειοψηφία που αντιτίθεται στη διαπραγμάτευση για τις πολεμικές αποζημιώσεις. Αλλά πρέπει να γνωρίζετε πως ελάχιστοι έχουν γνώση για την σκληρή ιστορία του ναζιστικού τρόπου στην Ελλάδα και ιδίως η νέα γενιά» ανέφερε και πρόσθεσε: «Η Γερμανία επωφελείται οικονομικά από την κρίση του Ευρώ. Και ναι η επιβληθείσα πολιτική λιτότητας είναι μια μεγάλη αποτυχία. Και τέλος νιώθουμε ντροπή για την γερμανική άγνοια σχετικά με τα θύματα του ναζισμού στην Ελλάδα.»


©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved