Το παρασκήνιο της πιο επιτυχημένης αναπαράστασης της ζωής του Ιησού
Media

Το παρασκήνιο της πιο επιτυχημένης αναπαράστασης της ζωής του Ιησού

Και ποιος δεν έχει δει την σειρά «Ο Ιησούς από την Ναζαρέτ» η οποία προβάλλεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή στην ελληνική τηλεόραση. Είναι η επιτυχημένη αναπαράσταση της ζωής του Ιησού και κάθε της επεισόδιο όσες φορές και να προβληθεί σημειώνει μεγάλα νούμερα τηλεθέασης.


Δεν είναι τυχαίο που ο Ρόμπερτ Πάουελ, ο τηλεοπτικός Ιησούς έχει χαραχθεί στη μνήμη του κόσμου ως ο πιο διάσημος Χριστός. Μάλιστα, λένε πως η φυσιογνωμία του α-ποτέλεσε έμπνευση για τους αγιογράφοι, ενώ η μορφή του χρησιμοποιείται πολλές φορές ως εικόνα του Χριστού. Κάτι που λίγοι ξέρουν και ακόμα λιγότεροι έχουν καταλάβει είναι ότι-ο Ρόμπερτ Πάουελ σε όλη τη διάρκεια της σειράς ανοιγόκλεισε τα μάτια του μόνο μία φορά! Κι αυτό γιατί, όπως είπε ο Φράνκο Τζεφιρέλι: «Ήθελα να διαφοροποιείται απ' όλους τους άλλους χαρακτήρες της σειράς». Το αγόρι που υποδύεται τον Ιησού σε μικρή ηλικία, ο Λορέντζο Μονέ, ανοιγόκλεισε τα μάτια του μόλις τρείς φορές: μία όταν φτάνει στην Ιερουσαλήμ και ψάχνει το Ναό, δεύτερη όταν κρατά το αρνί στον ώμο του και την Τρίτη φορά όταν μιλάει στον Ναό. Τέλος χρησιμοποιήθηκε ειδικό μακιγιάζ για να τονιστούν τα μπλε μάτια του Ρόμπερτ Πάουελ.
Οι αντιδράσεις λόγω... βλασφημίας
Ο Ιησούς είναι ένας προφήτης σεβάσμιος για τον Ισλάμ και το να εκπροσωπείς ιερά είδωλα απαγορεύεται από το Κοράνι. Η σειρά, έξι μέρες μετά την προβολή της στην Αίγυπτο, αποσύρθηκε υπό το φόβο πιθανών αναταραχών στον απόηχο της βλασφημίας. Έτσι προστέθηκε στον αιγυπτιακό νόμο-διάταγμα που απαγορεύει την προσωποποίηση όλων των «προφητών». Αντιδράσεις υπήρξαν και στην Αμερική με επικεφαλής τον Μπομπ Τζόουνς, ο οποίος χαρακτήρισε τη σειρά βλάσφημη, χωρίς ποτέ να την έχει δει. Υπήρξαν άλλοι πάλι, κοντά στους 18.ΟΟΟ, οι οποίοι έστειλαν επιστολές διαμαρτυρίας στην General Motors προκειμένου να αποσύρει τη χορηγία στην ταινία, ύψους 3.000.000 δολαρίων.
Μεγάλη απήχηση, λίγα βραβεία
Παρά την επιτυχία, η σειρά δεν κέρδισε κανένα βραβείο Emmy, ενώ ήταν υποψήφια μόνο στην κατηγορία «Ειδικό δράμα ή κωμωδία». Εκείνη τη χρονιά, το βραβείο κέρδισε η σειρά «Ολοκαύτωμα», που σήμερα σπάνια παίζει, ενώ το «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» προβάλλεται σε πολλές χώρες του κόσμου. Ή σειρά κέρδισε τα εξής βραβεία: «Καλύτερη κινηματογραφία», «Καλύτερα κοστούμια» και «Καλύτερη παραγωγή» από το ιταλικό Συνδικάτο Δημοσιογράφων "Κινηματογράφου. Τέλος, ο πρωταγωνιστής Ρόμπερτ Πάουελ κέρδισε το βραβείο BEFTA ως ο «Καλύτερος ηθοποιός» για τον συγκεκριμένο ρόλο.


©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved