Τσιτσιμπίκου: Η μετάλλαξη του «Μένουμε Ελλάδα» και η ανάγκη ανάδειξης της χώρας
Media

Τσιτσιμπίκου: Η μετάλλαξη του «Μένουμε Ελλάδα» και η ανάγκη ανάδειξης της χώρας

Η εκπομπή «Μένουμε Ελλάδα» είναι από τις μακροβιότερες ταξιδιωτικές εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης και η παρουσιάστριά της Ρένια Τσιτσιμπίκου μιλάει για την μετάλλαξη της συγκεκριμένης τουριστικής εκπομπής αλλά και για την ανάγκη ανάδειξης των ομορφότερων περιοχών της χώρας μας.

Εξακολουθείς να «Μένεις Ελλάδα», αλλά µε νέο συµπαρουσιαστή, σε νέα τηλεόραση.

«Όλος ο κόσµος άλλαξε και αλλάζει γύρω µου, τίποτα δεν είναι όπως το ξέραµε κι ακόµα δεν ξέρουµε τι µας ξηµερώνει! Σαφώς, λοιπόν, η αλλαγή στον µικρόκοσµό µου, στο µυαλό µου, έχει τις ανάλογες διαστάσεις και προσπαθώ να τη διαχειρίζοµαι µε ηρεµία και υποµονή».

Έχει αλλάξει και η ουσία της εκποµπής;

«Σίγουρα η εκποµπή στο πέρασµα των χρόνων εξελίχθηκε, ανανεώθηκε, αλλά και ωρίµασε - δεν θα µπορούσε αλλιώς. Οι συνθήκες το απαιτούσαν και την οδήγησαν εκεί. Στραφήκαµε ακόµα πιο πολύ στον άνθρωπο, στις τοπικές δράσεις, στις φωτεινές παρουσίες που ψάχνονται και κάνουν τη διαφορά στις µικροκοινωνίες που δραστηριοποιούνται. ∆εν απαρνηθήκαµε το ταξίδι και τον τουρισµό, που παραµένουν ο κεντρικός µας άξονας, τονίσαµε όµως και προσθέσαµε ακόµα περισσότερους «δορυφόρους» αυτών και πιστεύω ότι το αποτέλεσµα µας δικαιώνει».

Έπειτα από οκτώ χρόνια συνεργασίας µε τον Γιώργο Αµυρά, πώς είναι να συνεργάζεσαι µε τον Πέτρο Κουµπλή;

«Να το πω µε ένα τραγούδι; «Ο νέος είναι ωραίος, ο παλιός είναι αλλιώς»».

Γιατί µια ταξιδιωτική εκποµπή υπάρχει τόσα πολλά χρόνια;

«Καλή ερώτηση. Να την αντιστρέψω; Γιατί να µην υπάρχει; ∆εν υπάρχει χώρος για το ταξίδι, για την ψυχαγωγία, για την ιστορία, για τη φύση, για τον επαγγελµατία του τουρισµού, για τον άνθρωπο που έχει εγκλωβιστεί και δεν µπορεί να ταξιδέψει παρά µόνο απ' την τηλεόρασή του; Όταν ξεκινούσαµε το «Μένουµε Ελλάδα» το 2005, για ένα εξάµηνο, µας είπαν «η εκποµπή θα είναι καθηµερινή, ωριαία» - και κοιταζόµασταν µε τρόµο για το πώς θα γεµίσουµε το πρόγραµµα. Πέρασε ο καιρός κι όµως ακόµη έχουµε ανεξερεύνητες γωνιές, ιστορίες να πούµε και ανθρώπους να γνωρίσουµε».

Ο τουρισµός είναι η βιοµηχανία µας;

«Ναι είναι και γι' αυτό χρειάζεται να τον προσέχουµε ως κόρην οφθαλµού. Παρ' όλα τα πλεονεκτήµατα και τα κάλλη µας, ο ανταγωνισµός εκεί έξω, στη γειτονιά µας, είναι σκληρός και δεν είναι δύσκολο από συγκυρίες και στραβοπατήµατα να χάσουµε τα όποια οφέλη φέρνει ο τουρισµός στη χώρα και τις τοπικές οικονοµίες. Οι επαγγελµατίες του τουρισµού τραβούν γερό κουπί τα τελευταία χρόνια. Η κρίση έδωσε ένα µεγάλο χτύπηµα στον εσωτερικό τουρισµό - που στηρίξαµε και αναδείξαµε µε το «Μένουµε Ελλάδα» και τώρα που επιστρέψαµε τα µηνύµατα που λαµβάνουµε είναι παραπάνω από θετικά. Τώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά ζητούν να στηρίξουµε τις περιοχές που δεν είναι της «πρώτης γραµµής». Και αυτό θα κάνουµε».

Πηγή: Real

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved