Σταμάτης Μαλέλης: «Ο κόσμος πρέπει να μάθει να μιλά ανοιχτά για τη νόσο»
Media

Σταμάτης Μαλέλης: «Ο κόσμος πρέπει να μάθει να μιλά ανοιχτά για τη νόσο»

Ως γνωστόν, και από το προηγούμενο βιβλίο του, «Το Τέρας κι Εγώ», ο Σταμάτης Μαλέλης διαθέτει εμπειρία από πρώτο χέρι για το πώς είναι να μάχεται κάποιος με έναν αόρατο, εσωτερικό, αλλά πανίσχυρο και πανούργο εχθρό.

«Θα έρθει η στιγμή που οι γιατροί θα συνταγογραφούν βιβλία, καθώς το διάβασμα είναι η γιατρειά σε πολλές ασθένειες», ήταν μία από τις πλέον χαρακτηριστικές φράσεις του γνωστού δημοσιογράφου καθώς μιλούσε για το μυθιστόρημα του. Απευθύνονται επανειλημμένων ευχαριστίες στους εκατοντάδες παρισταμένους. «η κατάθλιψη μπορεί να ξεπεραστεί. Ο κόσμος πρέπει να μάθει να μιλά ανοιχτά για τη νόσο. Από τη δική μου πλευρά σκοπεύω να κάνω περιοδείες ανά την Ελλάδα μαζί με ειδικούς επιστήμονες προκειμένου να ενημερώνουν τον κόσμο για τα αιτία της κατάθλιψης αλλά και τη θεραπεία της».

Το βιβλίο πραγματεύεται την ιστορία της Ρίτας Αλεξίου, μιας δυναμικής και επιτυχημένης γυναίκας, που φαινομενικά έχει τα πάντα, στην πραγματικότητα όμως βρίσκεται σε πλήρη αδυναμία να αντλήσει πραγματική απόλαυση από τη ζωή της λόγω της κατάθλιψης.
«Η Ρίτα είναι μια γυναίκα που ήρθε ξαφνικά στη ζωή μου», γράφει στο μυθιστόρημα του ο Σταμάτης Μαλέλης. «Τραγικά ειρωνεία: την έστειλε σε εμένα το "τέρας", που την κυνηγούσε αλύπητα. Φαινόταν κάπως σαν αποζημίωση για όσα μου είχε κάνει. Τη Ρίτα τη γνώρισα σε μια ημερίδα με θέμα την κατάθλιψη, στην οποία ήμουν από τους βασικούς ομιλητές. Όταν τελειώσαμε, με πλησίασε για να μου μιλήσει "Ρίτα Αλεξίου", μου συστήθηκε, κι εγώ ένιωσα αμέσως το ανεξήγητο συναίσθημα που υμνούν οι ποιητές και καταριούνται οι ιεροεξεταστές. Έχω συνεχώς κρίσεις πανικού", μου είπε, και κοίταξε γύρω της μήπως την ακούει κανείς. Ήταν όμορφη ή, τουλάχιστον, έτοιμου φάνηκε».
Πηγή: Πρώτο Θέμα

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved