Έκτορας Μποτρίνι: «Η τηλεόραση είναι μεγάλο παραμύθι»
Media

Έκτορας Μποτρίνι: «Η τηλεόραση είναι μεγάλο παραμύθι»

Για την επιστροφή του στην τηλεόραση αλλά και για τη βοήθεια που του παρέχει στη δουλειά του η TV μιλάει ο Έκτορας Μποτρίνι...

Κάποιοι ισχυρίζονται ότι πολλοί σεφ που βγαίνουν στην τηλεόραση δεν ξέρουν να μαγειρεύουν. Ισχύει; Εσύ ποιους εκτιμάς;
Το πιστεύω και εγώ. Η τηλεόραση είναι μεγάλο παραμύθι. Ο τηλεθεατής μόνο βλέπει, δεν μυρίζει και κυρίως δεν γεύεται. Είναι μόνο εικόνα, ενώ η μαγειρική είναι γεύση. Πολλοί δεν ξέρουν να μαγειρεύουν, αλλά και πολλοί δεν έχουν εστιατόριο. Υπάρχουν όμως πολλοί σεφ που εκτιμώ. Ο Λευτέρης Λαζάρου, ο Χρύσανθος Καραμολέγκος, ο Ερβέ Προνζάτο και πολλοί ακόμα. Πολλά νέα παιδιά πάνε καλά, όπως του εστιατορίου Funky Gourmet, για παράδειγμα.
Γιατί ο Έκτορας Μποτρίνι, ο βραβευμένος σεφ με Michelin και Χρυσούς Σκούφους, να κάνει τηλεόραση;
Η τηλεόραση βοηθάει την περίοδο της κρίσης τα εστιατόρια. Ο κόσμος σε θυμάται, έρχεται στο εστιατόριο σου. Εξαρτάται βέβαια τι ακριβώς κάνεις εκεί. Η TV για μένα είναι συμπληρωματική, δεν είναι η δουλειά μου.
Τι δεν θα έκανες στην ελληνική τηλεόραση;
Δεν θα πήγαινα να μαγειρέψω μπροστά από μια κάμερα καλαμαράκια ή αρακά. Δεν θα μπορούσα να είμαι σε καθημερινή εκπομπή, μόνο ως γκεστ πηγαίνω. Πήγα χτες και έκανα στο "Πρωινό" του ΑΝΤ1 ένα ριζότο με κάπαρη και καφέ. Μέσα από τη σωστή μαγειρική δημιουργείται και η παιδεία. Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα όλοι μαγειρεύουν, αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει σοβαρή μαγειρική παιδεία. Πρέπει να δουλέψουμε σ' αυτό. Οι Ιταλοί και οι Γάλλοι έχουν μεγάλη παιδεία. Οι Έλληνες το χάσαμε ίσως εξαιτίας της κρίσης.

Πηγή: Θέμα

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved