Λίλα Κουντουριώτη: «Είμαι σκληρό παιδί και ας κλαίω σπίτι μόνη μου»
Media

Λίλα Κουντουριώτη: «Είμαι σκληρό παιδί και ας κλαίω σπίτι μόνη μου»

Η Λίλα Κουντουριώτη μάς συστήθηκε από τα δελτία ειδήσεων του Alter, όμως σήμερα τη συναντάμε στις αθλητικές εκπομπές των καναλιών Novasports. Η δημοσιογράφος που ζει και εργάζεται σε έναν ανδροκρατούμενο επαγγελματικό κόσμο, μιλάει στη Real για τον ανταγωνισμό και τα εμπόδια που αντιμετώπισε, δηλώνει σκληρό παιδί και παραδέχεται ότι οι συνεργασίες της με τις γυναίκες τη δυσκόλεψαν περισσότερο...

Πώς είναι να δουλεύεις σ’ έναν ανδροκρατούμενο χώρο;
«Δεν με επηρεάζει ιδιαίτερα. Οι άνδρες έχουν τον αθλητισμό στο DNA τους! Από την αρχή, φρόντισα να μην ασχοληθώ με τα αμιγώς «τεχνικά θέματα» του ποδοσφαίρου, οπότε δεν μπαίνω στα χωράφια τους. Υπό αυτή την έννοια δεν υπάρχει ανταγωνισμός, αφού ο καθένας έχει τον ρόλο του».
Ήταν συνειδητή η μετάβασή σου από το πολιτικό στο αθλητικό ρεπορτάζ;
«Όχι. Ήταν θέμα τύχης. Όταν έκλεισε το Alter είχα μείνει για κάποιους μήνες εκτός, μου έγινε η πρόταση και είπα «το δοκιμάζουμε, μέσα στη ζωή είναι κι αυτό»».
Ποιο είναι πιο δύσκολο;
«Tο αθλητικό γεμίζει τις μπαταρίες μου περισσότερο. Και αυτό γιατί δίνει πολύ έντονα συναισθήματα στον κόσμο: χαρά, ενθουσιασμό, συγκινήσεις. Συνεπώς ξεφεύγεις από τη μαυρίλα του πολιτικού, του οικονομικού και ό,τι άλλο έχει να κάνει μ’ αυτό. Εάν ξεκινούσα τώρα, θα ξεκινούσα από το αθλητικό».
Τη «δημοσιογραφία» θα την επέλεγες πάλι;
«Έχω περάσει πολλές δυσκολίες, έχω νιώσει τον ανταγωνισμό, ειδικά στην τηλεόραση που έχω δουλέψει περισσότερο. Αλλά έχω πάρει και πολλές χαρές και δεν νομίζω πως θα επέλεγα κάποια άλλη δουλειά. Εχω ζήσει και τις καλές και τις κακές στιγμές της δουλειάς".
Υπάρχουν οι δημοσιογράφοι που δεν τους αρέσει η δημοσιότητα και εκείνοι που την προκαλούν. Σε ποια ανήκεις;
"Με ενοχλεί η δημοσιότητα γύρω από τους δημοσιογράφους. Δεν έχω επιλέξει αυτό τον δρόμο, να βγάλω πράγματα από την προσωπική μου ζωή προς τα έξω για να γίνω γνωστή. Νιώθω πως το μοντέλο του εξωτερικού είναι καλύτερο, εκεί όπου οι δημοσιογράφοι δεν είναι οι ίδιοι η είδηση, αλλά είναι εκείνοι που απλώς τη μεταφέρουν. Εγώ, τουλάχιστον, με αυτόν τον τρόπο έχω χειριστεί τη δουλειά μου. Μπορεί να το χειρίζομαι και λάθος, να σου πω την αλήθεια. Αλλά δεν μπορώ να πουλήσω τα προσωπικά μου για να ανεβάσω το κασέ μου. Ο,τι έχω κάνει, το έχω κάνει μέσα από τη δουλειά μου».
Η εμφάνισή σου σε έχει βοηθήσει;
«Θα σου πω για την τελευταία μου δουλειά. Θεωρώ πως όταν με επέλεξαν δεν ήθελαν ένα μοντέλο, αλλά μια δημοσιογράφο εμφανίσιμη, θελκτική στο ανδρικό μάτι. Γιατί όλο αυτό στηρίζεται και σε πρότυπα από το εξωτερικό - οπουδήποτε υπάρχει μια γυναίκα σε αθλητική εκπομπή έχει και μια καλή εξωτερική εμφάνιση. Οπότε σίγουρα με βοήθησε. Απλώς αν έμενα σε αυτό, αργά ή γρήγορα, θα είχα τελειώσει».
Η δουλειά σου απαιτεί να είσαι σκληρό παιδί; Είσαι;
«Είμαι σκληρό παιδί. Μπορεί να πληγώνομαι και να κλαίω σπίτι μόνη μου, αλλά και να μην τα παρατάω».
Έχεις αδικηθεί;
«Παλαιότερα, το έχω νιώσει, ναι. Έχω νιώσει να αδικούμαι πολύ στη δουλειά. Αλλά «σηκώνομαι» εύκολα, αναγκαστικά. Γιατί αυτή τη δουλειά την κάνω και για βιοποριστικούς λόγους. Οπότε αν τα παρατήσω, δεν θα είναι εύκολο για μένα. Το κουβαλάω μέσα μου, δεν μου φεύγει από το μυαλό αν κάτι με πληγώσει ή με στενοχωρήσει ή αν -ακόμη περισσότερο- νιώθω πως αδικούμαι. Την αδικία δεν την ξεπερνώ εύκολα, αλλά προχωρώ. Οι συνθήκες που συνάντησα στη Nova ήταν εξαιρετικές, με ανθρώπους που δεν προσπάθησαν να μου βάλουν τρικλοποδιά. Το κλίμα είναι εντελώς οικογενειακό, αν και ξέρω πως μπορεί να ακούγεται κλισέ. Εκεί δεν έχω νιώσει ποτέ να αδικούμαι».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved