Χρίστος Βασιλόπουλος: Η «Μηχανή του χρόνου» και τα νέα δεδομένα για την ΕΡΤ
Media

Χρίστος Βασιλόπουλος: Η «Μηχανή του χρόνου» και τα νέα δεδομένα για την ΕΡΤ

Για το επικείμενο άνοιγμα της ΕΡΤ μιλάει ο Χρίστος Βασιλόπουλος ο οποίος επίσης σχολιάζει τα δικά του ταξίδια με τη «Μηχανή του χρόνου».

Πόσα χρόνια κλείνει φέτος «Η μηχανή του χρόνου»; Και τι έχει αλλάξει;

«Η προβολή ξεκίνησε το 2005. Στην πορεία δεν αλλάξαμε πολλά, αλλά οπωσδήποτε διευρύναμε τη θεματολογία. Πλέον έχει λιγότερο στούντιο και περισσότερο επιτόπιο ρεπορτάζ. Επίσης ταξιδεύουμε πιο πίσω στον χρόνο και κάνουμε ιστορικά θέματα από την αρχαιότητα, το 1821 (ασχοληθήκαμε με τη ζωή του Κολοκοτρώνη), αλλά και τη Νεότερη Ιστορία, όπως η δημιουργία της Αθήνας από τον Όθωνα και μετά, που είναι ένα συγκλονιστικό ρεπορτάζ για το πώς ήταν αυτή η πόλη και το πώς έγινε».

Το ταξίδι μέσα από τη «Μηχανή του χρόνου» είναι εύκολο;

«Άμα αγαπάς τα ταξίδια και εύκολα να μην είναι, περνάς καλά»!

Σε λίγες ημέρες αναμένεται το άνοιγμα της νέας ΕΡΤ. Ποιες είναι οι προσδοκίες σας;

«Να γίνει μια τηλεόραση που να σέβεται τον τηλεθεατή, τον δημιουργό, τον πολιτισμό και την έντιμη δημοσιογραφία. Να έχει πρόγραμμα που να κάνει τον πολίτη να ανοίγει την τηλεόραση και όχι να θέλει να τη σπάσει. Να αναδείξει κλασικά λογοτεχνικά έργα μέσα από σίριαλ, να γίνουν καλές ενημερωτικές εκπομπές χωρίς φλυαρίες και ατέρμονους καβγάδες και να ψυχαγωγεί τον πολίτη χωρίς ευκολίες και εκπτώσεις. Απλά πράγματα, δηλαδή».

Πιστεύετε ότι μπορεί να γίνει ανταγωνιστική η δημόσια τηλεόραση;

«Μπορεί να γίνει απόλυτα ανταγωνιστική και συνάμα ποιοτική».

Οι αλλαγές που έγιναν, μετά το λουκέτο, πιστεύετε ότι ήταν αποτελεσματικές;

«Το είχαμε πει και τότε ότι δεν έπρεπε να κλείσει. Δεν νομίζω ότι θα βρείτε κάποιον να σας πει πως οι αλλαγές ήταν αποτελεσματικές».

Τι περιμένετε από τη νέα διοίκηση του οργανισμού;

«Η νέα διοίκηση θα κριθεί στην πράξη και εύχομαι καλή επιτυχία και καλή δύναμη, γιατί αναλαμβάνουν ένα πολύ δύσκολο πόστο, για το οποίο όλοι έχουν άποψη».

Πηγή: Real

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved