Ζαχαρέα: «Το δελτίο του Star δεν ήταν lifestyle, ήταν gossip. Μην μπερδευόμαστε»
Media

Ζαχαρέα: «Το δελτίο του Star δεν ήταν lifestyle, ήταν gossip. Μην μπερδευόμαστε»

Η Μάρα Ζαχαρέα μίλησε σε συνέντευξή της για το δελτίο του star σήμερα αλλά και για παλιότερα που είχε μια πιο lifestyle μορφή.

Στο Star υπήρξε μια μεγάλη πρόκληση: το δελτίο ειδήσεων της lifestyle και gossip θεματολογίας, επέστρεψε στην ενημέρωση, με εσένα επικεφαλής διακεκριμένων δημοσιογράφων. Κερδήθηκε το προσωπικό σου στοίχημα αλλά και του καναλιού με το κοινό;

«Είναι σαν να πρέπει να απαντήσω στην ερώτηση αν στον τομέα της ειδησεογραφίας η σοβαρότητα κερδίζει το κουτσομπολιό. Φυσικά και το κερδίζει, αλλά σε βάθος χρόνου. Πάντως να σημειώσω πως για ορισμένα χρόνια το δελτίο του Star δεν ήταν καν lifestyle, ήταν gossip. Μην μπερδευόμαστε. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Ήταν τιτάνιο το έργο, ένας ολόκληρος μηχανισμός ο οποίος επί μία δεκαετία υπηρετούσε, ένα συγκεκριμένο μοντέλο το οποίο κατ' ευφημισμόν και μόνο ονομαζόταν δελτίο ειδήσεων, να στραφεί σε ένα αληθινό δελτίο ειδήσεων, με έμφαση στην πολιτική και οικονομική επικαιρότητα. Είμαι ικανοποιημένη, αλλά σαφώς υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν. Το κοινό δεν έχει εκπαιδευτεί ακόμη να αναζητά την ενημέρωσή του στο Star. Δεν είναι εύκολο σε δύο σεζόν να ανατρέψει την αντίληψη δεκαετίας. Άλλωστε παίζει σημαντικό ρόλο η άποψη που έχει ο τηλεθεατής για ένα κανάλι συνολικά».

Θα παρουσίαζες ποτέ εκπομπή ή δελτίο ειδήσεων μόνο με lifestyle ή gossip θέματα;

«Όχι, διότι όπως εξήγησα δεν πιστεύω πως η κλειδαρότρυπα συνιστά ενημέρωση. Από εκεί και πέρα, μέσα στη μία ώρα που κρατά συνήθως ένα δελτίο ειδήσεων, το να ύπαρξη χρόνος και για ειδήσεις που αφορούν σε καλλιτέχνες παγκοσμίου βεληνεκούς σε φεστιβάλ ταινιών με διεθνές αντίκτυπο ή σε μια εξαιρετική θεατρική παράσταση, είναι τελείως διαφορετικό. Όλα τα κανάλια το εφαρμόζουν, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό», δήλωσε στο περιοδικό «ΟΚ».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved