Βασίλης Λυριτζής: «Δεν συµφωνώ με τον συγκερασμό ψυχαγωγίας και ενημέρωσης»
Media

Βασίλης Λυριτζής: «Δεν συµφωνώ με τον συγκερασμό ψυχαγωγίας και ενημέρωσης»

Την άποψή του για τις εκπομπές infotainment που συνδυάζουν ενημέρωση και ψυχαγωγία εκφράζει δημόσια ο Βασίλης Λυριτζής, ένας συγκερασμός που δεν δείχνει να τον βρίσκει σύμφωνο...

Τελευταία έχουν κάνει την εµφάνισή τους στη ζώνη σας και εκποµπές ανάλαφρης επικαιρότητας...

«Υπήρχε από παλιά αυτό το infotainment, που προσπαθεί να συγκεράσει την ψυχαγωγία µε την ενηµέρωση. Εγώ δεν συµφωνώ. Άλλοι το κάνουν και είναι σεβαστό. Θεωρώ πως είναι δύο διαφορετικά είδη που δεν συνδέονται και ελαφραίνουν σηµαντικά την ενηµέρωση, αλλά και αλλοιώνουν την ψυχαγωγία. Η ψυχαγωγία είναι ένα διαφορετικό πράγµα και η ενηµέρωση κάτι άλλο. Πώς µπορεί να τα µπλέξει κανείς, δεν ξέρω».

Πάντως φαίνεται ότι αρέσει στους τηλεθεατές...

«Βεβαίως και τους αρέσει. Αυτό είναι πιο εύκολα καταναλώσιµο, γιατί να µην τους αρέσει; Σε πολλά τηλεοπτικά δίκτυα σε χώρες που πέρασαν κρίση έγινε µια επιλογή, που είχε να κάνει µε την αφαίρεση της ενηµέρωσης για να δοθεί στον λαό θέαµα. Να ξεχάσει τα προβλήµατά του. Ή να τα δει µε έναν πιο ελαφρύ τρόπο. Τα προβλήµατά του δεν σταµάτησαν να υπάρχουν. Τα ζητήµατα που απασχολούν τις κοινωνίες δεν έπαψαν να υπάρχουν επειδή δεν τα έδειχνε η τηλεόραση».

Πηγή: Real

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved