Μαρία Νικόλτσιου: «∆εν µου αρέσουν οι αφορισµοί και οι γενικεύσεις»
Media

Μαρία Νικόλτσιου: «∆εν µου αρέσουν οι αφορισµοί και οι γενικεύσεις»

Για το δύσκολο επάγγελμα που διάλεξε να υπηρετεί, τη δημοσιογραφία, μιλάει η Μαρία Νικόλτσιου, όπως βέβαια και για τα κακώς... κείμενα του χώρου.

Η επικαιρότητα είναι πολύ έντονη. Αγχώνεσαι ακόµα και όταν βρίσκεσαι εκτός εργασιακού χώρου;

«∆εν αγχώνοµαι µε την έννοια που το θέτεις. Όταν είσαι δηµοσιογράφος και ενεργός πολίτης, θεωρώ ότι πρέπει να είσαι πάντα όσο πιο σφαιρικά γίνεται ενηµερωµένος. Από αυτή την άποψη, παρακολουθώ τις εξελίξεις και εκτός δουλειάς, διαβάζω, ενηµερώνοµαι, συζητάω».

Θεωρείς ότι οι δηµοσιογράφοι έχουν µπει στο στόχαστρο;

«Ο χώρος µας κατά καιρούς έχει επικριθεί. ∆εν µου αρέσουν όµως οι αφορισµοί και οι γενικεύσεις. Σε κάθε χώρο υπάρχουν «καλοί», υπάρχουν και «κακοί». Στη δηµοσιογραφία υπάρχουν πάρα πολλοί συνάδελφοι που τιµούν τη δουλειά τους, την κάνουν µε µεράκι, σοβαρότητα και αντικειµενικότητα. Οπότε, πρέπει να προφυλαχτεί το επάγγελµά µας από γενικεύσεις. Περνάµε µια δύσκολη περίοδο που το ζητούµενο είναι η σοβαρότητα και η ψυχραιµία».

Θεωρείς ότι υπάρχουν πρόσωπα σε δελτία που είναι opinion leaders;

«Σαφώς, και οι σχολιαστές αλλά και οι ειδικοί που κατά καιρούς καλούµε για να µας αναλύσουν το θέµα πάνω στο οποίο εξειδικεύονται».

Ακούµε ωστόσο και υπερβολές στα δελτία ειδήσεων.

«Σου ξαναλέω, σε κάθε χώρο υπάρχουν και οι «δυσάρεστες εξαιρέσεις». Οµως πραγµατικά πιστεύω ότι και η δηµοσιογραφία έχει ωριµάσει. Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε µία πρωτόγνωρη περίοδο, οπότε όλοι κρινόµαστε».

Πηγή: Real

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved