Ηλίας Σιακαντάρης: «Τα τελευταία γεγονότα ένωσαν παρά χώρισαν τους δημοσιογράφους»
Media

Ηλίας Σιακαντάρης: «Τα τελευταία γεγονότα ένωσαν παρά χώρισαν τους δημοσιογράφους»

Ο Ηλίας Σιακαντάρης απαντά. Υπήρχε ένταση στην ελληνική αντιπροσωπεία μετά τη διαρροή του σχεδίου Σόιμπλε, πριν ξεκινήσει η Σύνοδος Κορυφής ή έμοιαζε να έχουν τον έλεγχο της κατάστασης;

«Όχι, ήταν ψύχραιμοι, αλλά τον έλεγχο της κατάστασης δεν μπορούσαν εξορισμού να τον έχουν. Διέρρευσαν, όμως, γρήγορα τη δική τους εκδοχή των περιστατικών. Ήταν από τις λίγες φορές που οι διαρροές τους συνέπιπταν με τις διαρροές των άλλων αποστολών. Έτσι, το σενάριο λίγο πριν τη διακοπή διαμορφώθηκε ως εξής: «Ο Γερμανός τα “έχει πάρει”, μετά “τα πήρε” και ο Φιλανδός, το μπλοκ καθυστερούσε τη συζήτηση και κάπως έτσι “διεκόπη η Γενική Συνέλευσις άκαρπη...”» τόνισε στο People.

-Δημιουργήθηκαν στρατόπεδα ανάμεσα στους δημοσιογράφους που καλύπτουν τα Eurogroups και τις Συνόδους Κορυφής;
«Νομίζω πως αυτά τα τελευταία γεγονότα ένωσαν παρά χώρισαν τους δημοσιογράφους. Ήταν κοινή η αγωνία -και η απορία- για αυτά που γίνονται κι αυτά που έρχονται. Από την άλλη, οι ικανοτήτες, η ευφυΐα, η εργατικότητα, το ήθος, οι παραστάσεις, ακόμα και το ψώνιο του κάθε δημοσιογράφου που καλύπτει αυτά τα γεγονότα, παίζουν σε τεράστια γκάμα. Υπήρχαν εντάσεις, αλλά κυρίως υπήρχε το προσωπικό άγχος να κατανοήσεις και να μεταφέρεις στο μέσο σου κομμάτια πραγματικότητας, χωρίς να πατήσεις «μπανανόφλουδες».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved