Σπύρος Χαριτάτος: «Υπήρξαν προβληματισμός και στενοχώρια…»
Media

Σπύρος Χαριτάτος: «Υπήρξαν προβληματισμός και στενοχώρια…»

Ο Σπύρος Χαριτάτος με την νέα του εκπομπή, «Ανειδίκευτος εργάτης» έχει δει… πολλά. Ποιες δυσκολίες αντιμετωπίζει κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων;

«Η βάρδια του Ανειδίκευτου εργάτη κρατά τουλάχιστον οκτώ ώρες ή όσες ώρες εκτιμά ο εργοδότης ότι θα πρέπει να τον δοκιμάσει κατά την πρώτη ημέρα. Όλες αυτές τις ώρες, οι κάμερες και τα μικρόφωνα καταγράφουν χωρίς παύση και χωρίς παρέμβαση κάθε εξέλιξη. Αντιληπτό είναι ότι δεν μιλάμε για την κλασική μορφή ενός «γυρίσματος», με χρόνους, παύσεις, επαναλήψεις, σκηνοθετικά τρικ κλπ., αλλά για μια οπτικοακουστική καταγραφή που οδηγεί τους τεχνικούς και τον Ανειδίκευτο εργάτη στα όρια τους - ίσως και πέρα από αυτά. Ευτυχώς που υπάρχει αγάπη και πάθος για δημιουργία» τόνισε στο Mytv.

-Σας έχει φοβίσει κάποιο επάγγελμα από αυτά που έχετε γνωρίσει;

«Φόβοι ανθρώπινοι υπήρξαν. Περισσότερο, όμως, υπήρξαν προβληματισμός και στενοχώρια για το τι αντιμετωπίζουν τα πρόσωπα που συνάντησα στον εργασιακό χώρο τους.»

-Αν δεν ήσασταν δημοσιογράφος, τι επάγγελμα θα είχατε ακολουθήσει;

«Δεν υπήρξα ποτέ φίλος της άποψης ότι θα πρέπει να θαυμάσω ή να διεκδικήσω μια συγκεκριμένη επαγγελματική ταυτότητα, είτε αυτή αφορά στη διαρκώς μεταβαλλόμενη μόδα των επαγγελμάτων, είτε σε κοινωνικά στερεότυπα, είτε οε άλλου είδους σύνδρομα, γονεϊκά κ,λπ. Ωστόσο μ' αρέσουν οι δημιουργικές εργασίες, χειρωνακτικές ή μη.»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved