Αλεξία Κουλούρη: «Πρέπει να έχεις γερό στομάχι για να διαχειριστείς την αδικία και την κακοήθεια»
Media

Αλεξία Κουλούρη: «Πρέπει να έχεις γερό στομάχι για να διαχειριστείς την αδικία και την κακοήθεια»

Η Αλεξία Κουλούρη μιλάει για τις αδικίες που έχει συναντήσει στην 20χρονη καριέρα της, απαντά στο αν θα επέστρεφε στην παρουσίαση δελτίων ειδήσεων αλλά και για το μεγαλύτερο μάθημα που πήρε από αυτή τη δουλειά...

Πόσο σας έχει σκληρύνει η δηµοσιογραφία;

«Η δηµοσιογραφία µού έχει ανοίξει το µυαλό. Με έχουν σκληρύνει µόνο κάποιοι άνθρωποι που συνδέονται µε αυτή».

Ποιο είναι το µεγαλύτερο µάθηµα που έχετε πάρει από τη δουλειά;

«Πως πρέπει να έχεις γερό στοµάχι για να διαχειριστείς την αδικία, την αχαριστία και την κακοήθεια. Και κότσια για να καταγγείλεις ό,τι στρεβλό βλέπεις. Ακόµη και αν σου στοιχίσει βραχυπρόθεσµα, θα σου αποδώσει κέρδος στο µέλλον. Και θετικό πρόσηµο σε αυτό που για εµένα είναι πάνω από όλα. Είναι αυτό που σου δίνει πραγµατικό ανάστηµα. Η επαγγελµατική σου αξιοπρέπεια».

Θα επιστρέφατε στην παρουσίαση δελτίων ειδήσεων;

«Σε µερικούς µήνες κλείνω 20 χρόνια στην τηλεόραση. Επτά στα δελτία ειδήσεων και δέκα στην παρουσίαση εκποµπών. Προέρχοµαι από την ιδιωτική τηλεόραση και µπορώ να επιστρέψω χωρίς δεύτερες σκέψεις. Και ως επαγγελµατίας να αναλάβω ό,τι µου ανατεθεί. Όμως επειδή διανύω τον 8ο χρόνο εργασίας µου στο Κανάλι της Βουλής, στην εξέλιξη του οποίου θεωρώ ότι συνέβαλα σηµαντικά σε συνεργασία µε τους συναδέλφους µου όλα αυτά τα χρόνια και το οποίο αγαπώ, παρά το γεγονός ότι κάποιοι µε έχουν πικράνει, θα ήθελα να µοιραστώ µαζί σας το όραµά µου γι’ αυτό. Ονειρεύοµαι ότι µια ηµέρα θα µπορούσε να αναπτυχθεί µε βάση το πρότυπο του γαλλικού κοινοβουλευτικού καναλιού και, γιατί όχι, να το ξεπεράσει. Ότι θα αποφασίζει για αυτό µόνο ο διευθυντής του -σε συνεργασία ίσως µε µια διακοµµατική επιτροπή ή µια επιτροπή προσωπικοτήτων- και όχι ο εκάστοτε πρόεδρος που ουδεµία σχέση έχει, ούτε και οφείλει να έχει µε τη λειτουργία µιας τηλεόρασης. Ώστε να µην αµφισβητεί κανείς τη σκοπιµότητα ύπαρξής του και να συµβάλλει στη σύνδεση του Κοινοβουλίου µε την κοινωνία. Ένας διευθυντής µε ήθος, κύρος, έµπνευση, ανεξάρτητη σκέψη - ακηδεµόνευτη, όπως θα έλεγε και η πρόεδρος της Βουλής».

Πηγή: Real

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved