Μιχάλης Ιγνατίου: «Ήμουν ένας πολύ νευριασμένος άνθρωπος, σε σημείο που… έψαχνα καβγά»
Media

Μιχάλης Ιγνατίου: «Ήμουν ένας πολύ νευριασμένος άνθρωπος, σε σημείο που… έψαχνα καβγά»

Εντοπίζει ο Μιχάλης Ιγνατίου λάθη των ελληνικών κυβερνήσεων, ακόμη και το διάστημα πριν μπούμε στο ευρώ;

«Βεβαίως εντοπίζω λάθη και πριν μπούμε στη ζώνη του ευρώ. Έχω και έγγραφα. Αν συμπεριελάμβανα και εκείνη την περίοδο, το βιβλίο θα έβγαινε 1.000 σελίδες. Ξέρεις γιατί φτάσαμε στην κρίση; Είναι απλό, με βάση την έρευνα. Έστησαν πελατειακό κράτος, είχαν πελάτες-ψηφοφόρους, δανείζονταν σαν να μην υπήρχε αύριο και, όταν τους προειδοποιούσαν οι ξένοι, έπεφταν από τα σύννεφα. Ωχαδελφισμός στο ζενίθ του. Έχω γνώση ενός εγγράφου, δυστυχώς δεν αποχαρακτηρίστηκε, όπου ο τότε υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας είπε στον Αμερικανό πρέσβη μία φράση που μισώ: «Ε, δεν τρέχει και τίποτα». Είχε φτάσει το χρέος στα ύψη και ο μάγκας τα είχε γραμμένα όλα.. να μη σου πω πού. Και ο φτωχός ο Αμερικανός πρέσβης έγραφε στους προϊσταμένους του «τούτοι εδώ πήραν το δρόμο της καταστροφής». Από εκεί «έκλεψα» και τον τίτλο» τόνισε στο People.

-Διαβάζοντας κανείς το βιβλίο σου μπορεί και να εξοργιστεί ορισμένες φορές με τους χειρισμούς των Ελλήνων πολιτικών. Ένιωσες έτσι όταν έκανες την έρευνα ή όταν το έγραφες;

«Είναι μία «θυμωμένη» έρευνα, άρα είναι ένα «θυμωμένο» βιβλίο. Οι συνάδελφοι που με ξέρουν πολλά χρόνια μου είπαν πως στη διάρκεια της συγγραφής δεν μπορούσαν να με αναγνωρίσουν. Ήμουν ένας πολύ νευριασμένος άνθρωπος, σε σημείο που… έψαχνα καβγά. Εξωτερίκευα την οργή μου, είχα σοβαρό θέμα με τους πολιτικούς. Μερικοί είναι τόσο γλοιώδεις μέσα από τα έγγραφα και την έρευνα. Πιστεύω ακράδαντα ότι οι κύριοι Παπανδρέου, Καραμανλής και Σημίτης μπορούσαν να σώσουν τη χώρα. Επί πρωθυπουργίας τους ανδρώθηκε η κρίση που οδήγησε το λαό στη φτώχεια και την εξαθλίωση, χωρίς να υπάρχει αύριο.»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved