Η σκοτεινή πλευρά των ριάλιτι!
Media

Η σκοτεινή πλευρά των ριάλιτι!

Στα παρασκήνια ενός σόου «ζευγαρώματος» μας βάζει το «Unreal», που αποκαλύπτει τις «στημένες» σκηνές των real life προγραμμάτων.

Μια παραμυθέ¬νια άμαξα φτάνει στον πλακόστρωτο δρόμο που περιβάλλεται από λουλουδένιους φράχτες. Η πόρτα ανοίγει και μια ξανθιά πανέμορφη κοπέλα τρέχει και αγκαλιάζει έναν ευπαρουσίαστο και καλοξυρισμένο νεαρό. Κι ενώ όλα μοιάζουν ειδυλλιακά, το «cut» του σκηνοθέτη μάς επαναφέρει στην «πραγματικότητα» του «Unreal», που δεν είναι άλλη από το πλατό του φανταστικού τηλεοπτικού ριάλιτι σόου «Everlasting», όπου 12 γυναίκες διεκδικούν την καρδιά ενός πλούσιου «γαμπρού». Η σειρά, που έκανε πρεμιέρα μόλις πριν από δύο μήνες στην αμερικανική τηλεόραση και κατακτά διαρκώς ολοένα και περισσότερους θεατές, μας μυεί στον σκοτεινό κόσμο των ριάλιτι σόου, όπου η χειραγώγηση και ο κυνισμός είναι η μόνη πραγματικότητα. Υπό την καθοδήγηση της παραγωγού του σόου, Κουίν, μιας αδίστακτης γυναίκας πλήρως αφοσιωμένης στον χώρο του θεάματος, η πρωταγωνίστρια της σειράς, Ρέιτσελ, μαζί με τα μέλη της παραγωγής κατευθύνουν τις γυναίκες-παίκτριες του ριάλιτι με όλα τα μέσα. Η σειρά μες στη σειρά του «Unreal», το «Everlasting» ακολουθεί ακριβώς το μοτίβο των συγκεκριμένων ριάλιτι σόου όπου ένας εργένης ψάχνει να βρει τη γυναίκα των ονείρων του μέσα από έναν τηλεοπτικό διαγωνισμό που θυμίζει περισσότερο αρένα. Με ψέματα και δολοπλοκίες «στήνουν» ουσιαστικά τις σκηνές των τσακωμών -εκείνων που θα έχουν τη μεγαλύτερη τηλεθέαση και δεν θα αφήσουν τον τηλεθεατή να κάνει ζάπινγκ- και των «συγκινητικών» στιγμών που κατά καιρούς έχουμε παρακολουθήσει σε ριάλιτι και real life προγράμματα.
Ο θεατής παρακολουθεί πώς μια καλοκάγαθη ξανθούλα γίνεται ξαφνικά «η κακιά του σόου», βλέπει πώς διασκεδάζουν με τα μαλλιοτραβήγματα οι άνθρωποι πίσω από το κοντρόλ αλλά και τα συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα της Ρέιτσελ που δεν ανήκει σε αυτόν τον κόσμο.
Εθισμένη στην αδρεναλίνη που προκαλούν οι ρυθμοί ενός τηλεοπτικού σόου η φεμινίστρια Ρέιτσελ φέρεται στις παίκτριες σαν άβουλα πιόνια που κάνουν στο τέλος τα πάντα για το μεγάλο έπαθλο. Τα ηθικά διλήμματα, οι δισταγμοί και οι κατεστραμμένες προσωπικές ιστορίες της ομάδας των παραγωγών συνυπάρχουν σαν αντιστάθμισμα του ψεύτικου κόσμου που δημιουργούν...
Πηγή: Tv Έθνος

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved