Κυρώσεις στο Star για την Πετρούλα
Media

Κυρώσεις στο Star για την Πετρούλα

Παραμένουν οι κυρώσεις στο Star για το δελτίο καιρού της Πετρούλας Κωστίδου.

Επικύρωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας την κύρωση της σύστασης που επιβλήθηκε από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) στο τηλεοπτικό σταθμό Star Channel, λόγω του ιδιαίτερου τρόπου με τον οποίο παρουσίαζε τα δελτία καιρού η Πετρούλα. Το ΣτΕ με την υπ΄ αριθμ. 2521/2015 απόφασή του απέρριψε την αίτηση του τηλεοπτικού σταθμού με την οποία ζητούσε να ακυρωθεί η απόφαση του ΕΣΡ (200/2009).
Η κύρωση επιβλήθηκε καθώς «ο τρόπος παρουσιάσεως του μετεωρολογικού δελτίου από τη νεαρή παρουσιάστρια του σταθμού (ιδιαιτέρως ελαφριά ενδυμασία, στάση σώματος, ιδιαίτερα χρωματισμένη φωνή, χρήση υποκοριστικών, ενσάρκωση ρόλων άσχετων με δελτίο καιρού κ.ά.) το υποβαθμίζει ποιοτικά».
Το ΕΣΡ στην απόφασή του, τόνιζε μεταξύ άλλων : «Η Πετρούλα είναι πάντοτε ιδιαίτερα ελαφριά ενδεδυμένη, υιοθετεί μια ορισμένη στάση σώματος με προτεταμένο το στήθος προς τα μπρος και τη λεκάνη προς τα πίσω κι ομιλεί με ιδιαίτερα χρωματισμένη φωνή και νάζι.
Το δελτίο ολοκληρώνεται με έναν χαρακτηριστικό ναζιάρικο χαιρετισμό: «Είμαι η Πετρούλα και μόλις τελείωσα».
Συχνά παρουσιαζόταν να ενσαρκώνει μικρούς ρόλους που καμία σχέση με τον καιρό δεν είχαν, όπως ήταν όταν προσποιούταν τη δασκάλα.
Επίσης, υπήρχαν στοιχεία δραματοποίησης της παρουσίασης, όπως για παράδειγμα ήταν η τακτική να φυσούν άνεμοι πάνω της την ώρα που έλεγε τις εντάσεις τους ανά περιοχή, κάνοντας μάλιστα συχνά τα ρούχα της να ανεμίζουν καθώς κι άλλα ηχητικά στοιχεία.
Ο λόγος της ήταν διανθισμένος με πολλά υποκοριστικά και απείχε το συγκεκριμένο δελτίο καιρού κατά πολύ από μια επιστημονική παρουσίασή του, αν και παρουσιαζόντουσαν μετεωρολογικοί χάρτες πίσω από αυτά που παρουσίαζε με ενδείξεις θερμοκρασιών και άλλων μετεωρολογικών στοιχείων».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved