Π. Χαρίτος: «∆εν έπαιζαν ειδήσεις ποτέ στο σπίτι όταν ήµουν σε αποστολή ως πολεμικός ανταποκριτής»
Media

Π. Χαρίτος: «∆εν έπαιζαν ειδήσεις ποτέ στο σπίτι όταν ήµουν σε αποστολή ως πολεμικός ανταποκριτής»

Ως ένας από τους κορυφαίους πολεμικούς ανταποκριτές της χώρας μας, ο Πάνος Χαρίτος εξηγεί πώς έβαλε τελικά τελεία στην προηγούμενη καριέρα του για να γίνει παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ.

Πιο δύσκολος είναι ο πόλεµος ή η πολιτική;

«∆εν είναι συγκρίσιµα. Αυτό που έκανα µέχρι πρότινος είναι κάτι που το ήθελα από πιτσιρικάς. Από την εποχή που πήγαινα σχολείο. Ήταν το όνειρό µου. Το έκανα, είχε τις δυσκολίες του, αλλά το κατείχα πάρα πολύ καλά. Μπορεί για κάποιους να ήταν δυσνόητο το γιατί µετέβην µε τέτοια ευκολία από το ένα µέρος στο άλλο. Εγώ το είχα αποκωδικοποιήσει και ήξερα καλά τι κάνω. Αυτό που κάνω τώρα είναι κάτι τελείως διαφορετικό - όποια εµπειρία κι αν είχα πριν, έπρεπε να βάλω µια «τελεία». Κρίνοµαι από την αρχή. Πλέον έχω αρχίσει να το συνηθίζω, να το κατανοώ και µπορώ να το τρέξω µε µεγαλύτερη ευκολία. Ο χρόνος θα δείξει».

Τι σας έκανε να βάλετε αυτή την «τελεία»;

«Πρώτον, γιατί αποφασίσαµε µε την οικογένειά µου να φύγουµε από τη Μέση Ανατολή και, δεύτερον, θεώρησα την πρόταση σηµαντική και τιµητική. Για κάποιον που κυνηγάει την Ιστορία, σε οποιονδήποτε τόπο, είναι σηµαντικό. Ήταν πολύ τιµητικό που µου δόθηκε η παρουσίαση του πρώτου κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ αµέσως µετά το «µαύρο». ∆έχτηκα µέσα σε 10 δεύτερα».

Η οικογένειά σας σάς πίεσε να σταµατήσετε;

«Όχι, ποτέ. Ούτε σκόπευα να το σταµατήσω όταν το ξεκίνησα. Υπήρχε ένας περιορισµός ενηµέρωσης σπίτι µας. ∆εν έπαιζαν ειδήσεις ποτέ όταν ήµουν σε αποστολή. Τα παιδιά άρχισαν να βλέπουν ειδήσεις όταν άρχισα να παρουσιάζω το δελτίο».

Πηγή: Real

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved