Νίνα Βλάχου: «Εμένα με γέννησε η κρατική τηλεόραση»
Media

Νίνα Βλάχου: «Εμένα με γέννησε η κρατική τηλεόραση»

Η Νίνα Βλάχου, η πρώτη γυναίκα παρουσιάστρια δελτίου θυμάται. Πώς ξεκίνησε τη δημοσιογραφία;

«Εμένα με γέννησε η κρατική τηλεόραση. Ξεκίνησα ως μια πολύ απλή ρεπόρτερ. Ο πρώτος μου μέντορας ήταν ο Δημήτρης Ρίζος, αυτός θα έλεγα ότι με ανακάλυψε δημοσιογραφικά.. Η εκπομπή του κάποια στιγμή απορροφήθηκε από την ίδια την κρατική τηλεόραση και έτσι άρχισα να συνεργάζομαι. Αφού ξεκίνησα λοιπόν με το ελεύθερο ρεπορτάζ, μπήκα στο ελεύθερο πολιτικό και το διπλωματικό και το '80 είπα ειδήσεις, ως η πρώτη γυναίκα παρουσιάστρια δελτίου στην τότε αντροκρατούμενη ΥΕΝΕΔ. Αυτό κράτησε βέβαια ένα χρόνο μόνο, γιατί το '81, εκείνα τα πέτρινα χρόνια που ήταν δύσκολα ανάμεσα στα κόμματα, βγήκε η επόμενη κυβέρνηση, του ΠΑΣΟΚ, και με έδιωξαν» τόνισε στο ΕΓΩ.

-Ως πολιτική ρεπόρτερ, είχατε ξεχωρίσει κάποιο πολιτικό πρόσωπο;

«Ο εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής, επειδή με έβλεπε συνέχεια μπροστά του, με συμπαθούσε για την εργατικότητα μου. Και η αλήθεια είναι ότι βρισκόμουν παντού, δούλευα από το πρωί ως το βράδυ, βλέπετε, τότε έκανα ελεύθερο πολιτικό ρεπορτάζ και κάλυπτα όλες τις κινήσεις του Κωνσταντίνου Καραμανλή.»

-Πώς ήταν ως άνθρωπος;

«Τον γνώρισα από κοντά όταν έβαζε το θεμέλιο λίθο στο Μέγαρο Μουσικής, και ο Αργύρης Μπότσης, που ήταν τότε νομάρχης, προσφέρθηκε να μας συστήσει. Με είδε και μου είπε «λοιπόν, εμείς οι δύο έχουμε ένα κοινό». «Τι, κύριε Πρόεδρε», τον ρώτησα και μου απάντησε «μας αδικεί ο φακός». Αυτό ήταν ένα πολύ χαριτωμένο στιγμιότυπο. Ξέρετε, πολλές φορές έκανε το τραπέζι στους δημοσιογράφους, τους καλούσε για φαγητό. Κάποια στιγμή, θυμάμαι, σε ένα από τα τραπέζια, όταν τελείωσε το φαγητό του, είπε «δόξα σοι ο Θεός», αφήνοντας έναν αναστεναγμό. Μείναμε όλοι άφωνοι με την απλότητα του. Τον αποκαλούσαν ο «θεός».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved