Η… ζωγράφος Πόπη Τσαπανίδου (φωτό)
Media

Η… ζωγράφος Πόπη Τσαπανίδου (φωτό)

Η Πόπη Τσαπανίδου, δεν... ζωγραφίζει μόνο εντός πλατό αλλά και εκτός και μάλιστα στην... κυριολεξία.

Έπειτα από πολλά χρόνια, η παρουσιάστρια της εκποµπής Live U του Star άρχισε πάλι να εκφράζεται µέσα από τη ζωγραφική, κάτι που δείχνει να την ευχαριστεί ιδιαίτερα καθώς νιώθει δηµιουργική. «Είναι µια αγάπη από τα παιδικά χρόνια, που ‘‘µαράζωσε’’ στα χρόνια της ενηλικίωσης. Με έφαγαν δηλαδή οι επαγγελµατικές και οι προσωπικές υποχρεώσεις και το άφησα. Το ξανάπιασα πολύ πρόσφατα, µε αφορµή µια φιλανθρωπική εκδήλωση µε χειροποίητες τσάντες, τις οποίες ζωγράφισα. Έτσι πήγα και αγόρασα πινέλα και καµβάδες. Μάλιστα, µου... βγήκε µε τη µία και µου άρεσε και πάρα πολύ το πρώτο µου έργο, το Pure happiness, όπως το ονόµασα... Βγάζω τα συναισθήµατα και τις σκέψεις µου µέσα από τα χρώµατα, τις µπογιές και τους καµβάδες», λέει στη Real και συνεχίζει: «Είναι τρόπος έκφρασης, αλλά στη συνέχεια, όταν βγαίνει ωραίο, µπορεί να το κρεµάσω και στον τοίχο µου, να το δώσω στις κόρες µου ή να το χαρίσω σε κάποιον φίλο µου... Όταν αγαπάς κάτι, τελικά δεν το ξεχνάς, µπορεί να σε ‘‘τρώει’’ λίγο η ζωή, να το βγάζει από το πρόγραµµά σου η ανάγκη της καθηµερινότητας, αλλά µόλις το ξαναπιάσεις, εµπνέεσαι και συνειδητοποιείς ότι δεν σε έχει εγκαταλείψει».
Όταν η Πόπη Τσαπανίδου µιλά για τις κόρες της, την 26χρονη Εύα που είναι δηµοσιογράφος και τις 23χρονες δίδυµες Μαρίνα και Ευτυχία, γεµίζει υπερηφάνεια. «Η Μαρίνα είναι η ξενιτεµένη µας. ∆ουλεύει στην Ολλανδία... Αν και κατά την άποψή µου, δεν θεωρείται ξενιτιά αυτό.∆εν είναι Αυστραλία, δεν είναι Αµερική, είναι Ευρώπη χωρίς σύνορα. Το κάνει απλώς και µόνο για να αποκτήσει µια επαγγελµατική εµπειρία, είναι µια ευκαιρία, που στην Ελλάδα δεν θα της δινόταν εύκολα. Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην ψυχολογία, έκανε ένα διαφορετικό master πάνω στο social and organizational psychology και την έχουν προσλάβει στα κεντρικά ευρωπαϊκά γραφεία, σε µια µεγάλη πολυεθνική, και είναι σούπερ. Αυτή είναι η µόνη από τις κόρες µου που της αρέσει η ζωγραφική. Εχει αρχίσει να φτιάχνει και αυτή πολύ ωραία πράγµατα».
Η µεγαλύτερη από τις κόρες της, η Εύα, είναι εκείνη που ακολουθεί τα χνάρια της στη δηµοσιογραφία. «Είναι δηµοσιογράφος και ‘‘τρέχει’’ τα ιντερνετικά µας, το ipop.gr κ.λπ. Οι άλλες δύο τέλειωσαν ψυχολογία, αλλά πήραν διαφορετικές κατευθύνσεις στο master τους. Η Ευτυχία, που έµεινε στην Ελλάδα, ειδικεύεται ως ψυχολόγος στην οικογενειακή συµβουλευτική και ξεκινά το δικό της γραφείο, στη Θεσσαλονίκη. Τώρα που µιλάµε το στήνει, το βάφει, έχει πολλά όνειρα, είναι καλή... Είµαι η πρώτη της πελάτισσα».
Η Ευτυχία, µάλιστα, ζήτησε από τη µητέρα της να της φτιάξει έναν πίνακα για να διακοσµήσει τον επαγγελµατικό της χώρο. «Ήθελα να της χαρίσω το πρώτο µου έργο. "Ζωγράφισε εµένα" µου είπε και µου βγήκε ο πίνακας που γράφει Chocolat στα γαλλικά. Γιατί είναι η ‘‘σοκολάτα’’ µου. Φυσικά, ονόµασα τον πίνακα ‘‘Ευτυχία’’!».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved