Χαλκιάς: «Έχω έρθει σε δύσκολη θέση, αλλά αντιλαμβάνομαι τον αυθορμητισμό του κόσμου»
Media

Χαλκιάς: «Έχω έρθει σε δύσκολη θέση, αλλά αντιλαμβάνομαι τον αυθορμητισμό του κόσμου»

Ο κόσμος έχει πάντα δίκιο και τιμωρεί εκείνους, που εκμεταλλεύονται την Τέχνη για προσωπικό τους όφελος λέει στο Λοιπόν ο Τάσος Χαλκιάς.

Υπάρχει κάποια στιγμή που μια εκδήλωση θαυμασμού να σας έφερε σε δύσκολη θέση;

«Ναι, κάποιες υπερβολικές στιγμές δείγματος της αγάπης του κόσμου πραγματικά είναι δυσάρεστες μερικές φορές, αλλά αυτό δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Έχω την αίσθηση ότι «ο πελάτης έχει πάντα δίκιο», ο κόσμος έχει δίκιο, γιατί παίρνει κάποια δικαιώματα βλέποντάς σε στο «γυαλί», στο «πανί», στο θέατρο από κάποιο ρόλο, για να συμπεριφερθεί με ένα τέτοιον τρόπο. Αν υπολογίσω μέσα σε αυτό κακή πρόθεση, μπορεί να στεναχωρηθώ, να εκνευριστώ ή να θυμώσω, θα πρέπει να σκεφτώ ιδιαίτερα για να καταλογίσω κακή πρόθεση, άρα το προσπερνάω. Έχω έρθει σε δύσκολη θέση, αλλά έχω μεγάλη ανοχή σε αυτό, γιατί αντιλαμβάνομαι τον αυθορμητισμό του κόσμου».

Πότε η Τέχνη γίνεται εμπόριο;

«Όταν την εκμεταλλεύεσαι. Αν χρησιμοποιείς τον Αισχύλο για να κάνεις ως σκηνοθέτης τη δική σου άποψη για την τραγωδία, τότε τον εκμεταλλεύεσαι και δεν αγαπάς την Τέχνη του θεάτρου και το θέατρο. Η εκμετάλλευση αυτή, η οποία αποβαίνει να είναι εμπορική, όχι πάντα, γιατί την «πατάνε» κάποιοι πολλές φορές. Νομίζουν ότι θα χρησιμοποιήσουν κάτι εμπορικά και θα το καταφέρουν. Καμιά φορά ο κόσμος τιμωρεί τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Αυτοί οι άνθρωποι δεν αγαπούν την Τέχνη, αλλά την εκ-μεταλλεύονται για προσωπικό τους όφελος και δεν τους δέχομαι».

ΠΗΓΗ: Λοιπόν

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved