«Από την Πόλη στην Ανατολή»: Τι θα δούμε στην πρεμιέρα Μαρίας Εκμεκτσίογλου
Media

«Από την Πόλη στην Ανατολή»: Τι θα δούμε στην πρεμιέρα Μαρίας Εκμεκτσίογλου

Καλντερίμια και δρόμοι ανασταίνουν μνήμες. Μυρωδιές και γεύσεις συνδέουν το παρελθόν με το παρόν. Πρόσωπα και εικόνες διηγούνται ιστορίες.

Η Μαρία Εκμεκτσίογλου μάς προσκαλεί να γνωρίσουμε τόπους μαγικούς, πόλεις οικείες γεμάτες χρώματα και γαστρονομικούς θησαυρούς. Το οδοιπορικό «Από την Πόλη στην Ανατολή» συνεχίζεται. Με αφετηρία και φέτος την Κωνσταντινούπολη, θα ταξιδέψουμε ως την Αττάλεια και από εκεί στο Εσκισεχίρ, τη Σαμσούντα, το Νεβσεχίρ, το Τσεσμέ και το Ικόνιο.

To Σάββατο 28 Νοεμβρίου, στις 20:00, ανακαλύπτουμε τις ομορφιές της Πόλης. Η βόλτα μας ξεκινά από την παραλία του Βοσπόρου. Στη συνέχεια, επισκεπτόμαστε τον ναό του Αγίου Γεωργίου στο Πατριαρχείο και κάνουμε ένα περίπατο στο Φανάρι. Στην περιοχή του Μπαλάτ,
η Μαρία φτιάχνει παραδοσιακό καφέ, ενώ λίγο αργότερα ετοιμάζει μια «πίτα για όλες τις ώρες».

Η ξενάγηση στην Κωνσταντινούπολη συνεχίζεται στην Κινστέρνα του Ιουστινιανού, ένα μνημείο που μας μεταφέρει σε άλλη εποχή. Από εκεί, πηγαίνουμε στο παζάρι του Λεβέντ, όπου η σεφ ψωνίζει τα υλικά για να ετοιμάσει «γεμιστά βοσποριανά». Το μεσημέρι μάς βρίσκει να κάνουμε περίπατο στα γραφικά σοκάκια της ρωμείκης γειτονιάς, στο Αρναούτκιοϊ, και καταλήγουμε στα Θεραπειά με την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής.

Μετά από όλα αυτά, ο παραδοσιακός «μπουγουλαμάς» είναι ό,τι πρέπει...
Αφήνουμε την Πόλη και επισκεπτόμαστε το Γκιότζεκ, απ’ όπου ξεκινάμε με ιστιοφόρο για το νησί του Ταρσανά. Εκεί, η Μαρία μαγειρεύει ένα νόστιμο κοτόπουλο και το απολαμβάνει με την παρέα της.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved