«Και ο Κλήρος Έπεσε στον Σμάιλι»: Πρώτη τηλεοπτική μετάδιοση στο κανάλι...
Media

«Και ο Κλήρος Έπεσε στον Σμάιλι»: Πρώτη τηλεοπτική μετάδιοση στο κανάλι...

Ποπ κορν, καναπές και αγαπημένες ταινίες! Ο Alpha φέρνει στο σαλόνι μας τη... μεγάλη οθόνη και μας χαρίζει στιγμές χαλάρωσης και έντονων συναισθημάτων.

Την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου, στις 21:00, ο Alpha παρουσιάζει σε A’ τηλεοπτική προβολή την ταινία «Και ο Κλήρος Έπεσε στον Σμάιλι». Ο Τόμας Άλφρεντσον σκηνοθετεί τον Γκάρι Όλντμαν σε μια από τις πιο μετρημένες και χαμηλόφωνες ερμηνείες της καριέρας του.

Βρισκόμαστε στα τέλη δεκαετίας του ‘70, στο αποκορύφωμα του Ψυχρού Πολέμου. Ο Τζορτζ Σμάιλι -πράκτορας της βρετανικής Μ16- προσπαθεί να προσαρμοστεί στη νέα του ζωή, μετά την πρόσφατη αποχώρησή του από τις μυστικές υπηρεσίες. Όταν όμως ο «Έλεγχος», ένας συνάδελφός του που χρεώθηκε μιαν αποτυχημένη αποστολή στην Ουγγαρία, τον ενημερώνει ότι υπάρχει ένας διπλός πράκτορας στους κύκλους τους, ο Σμάιλι θα αναγκαστεί να επιστρέψει στα πράγματα. Αυτή τη φορά, η αποστολή του είναι να διερευνήσει ποιος από τους πρώην έμπιστους συνεργάτες του λειτουργεί ως «τυφλοπόντικας», μεταφέροντας πληροφορίες στη σοβιετική υπηρεσία. Τέσσερις είναι οι βασικοί ύποπτοι, όλοι τους έμπειροι και επιτυχημένοι πράκτορες. Όμως, τα ένοχα μυστικά του παρελθόντος, οι δηλητηριασμένες φιλίες και τα προσωπικά απωθημένα, θα κάνουν την αποστολή του Σμάιλι την πιο σκοτεινή και δαιδαλώδη απ’ όσες είχε αναλάβει ως τώρα...

Ο Γκάρι Όλντμαν ηγείται ενός all star καστ σε ένα συγκλονιστικό, κατασκοπικό θρίλερ, που αποτελεί κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου best-seller του Τζον Λε Καρέ. Σε σκηνοθεσία Τόμας Άλφρεντσον (σκηνοθέτη της ταινίας «Άσε το κακό να μπει»), η ταινία, εκτός από εισπρακτική επιτυχία, ξεχώρισε για την κινηματογραφική της καλλιγραφία και υπήρξε υποψήφια για πλήθος βραβείων σε διεθνή φεστιβάλ, μεταξύ άλλων και για τρία Όσκαρ® (Α’ Αντρικού ρόλου, Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου, Μουσικής).

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved