«Από την Πόλη στην Ανατολή»: Η Μαρία Εκμεκτσίογλου μας ταξιδεύει στην πόλη Αλάνια
Media

«Από την Πόλη στην Ανατολή»: Η Μαρία Εκμεκτσίογλου μας ταξιδεύει στην πόλη Αλάνια

Καλντερίμια και δρόμοι ανασταίνουν μνήμες. Μυρωδιές και γεύσεις συνδέουν το παρελθόν με το παρόν. Πρόσωπα και εικόνες διηγούνται ιστορίες.

Το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου, στις 20:00, η Μαρία Εκμεκτσίογλου μας ταξιδεύει στην πόλη Αλάνια. Η μέρα ξεκινά με βόλτα στην παραλία, ξενάγηση στο κάστρο του Αλαεντίν Καϊκουμπάντ και επίσκεψη στο λαογραφικό μουσείο τής περιοχής. Στη συνέχεια, η Εησάν, μία φίλη, μας ανοίγει το σπίτι της. Εκεί, η Μαρία φτιάχνει ένα νόστιμο σοκολατένιο γλυκό.

Λίγο πιο έξω από την πόλη, σε ένα μέρος με μαγευτική θέα, γευόμαστε το παραδοσιακό πρωινό της Aλάνια. Έπειτα, πηγαίνουμε στο σπήλαιο Νταμλάτας, ενώ λίγο αργότερα επισκεπτόμαστε το διεθνές γαστριμαργικό φεστιβάλ της Χρυσής Κουτάλας, όπου νέα παιδιά διαγωνίζονται σε ιδιαίτερες συνταγές μαγειρικής και γυναίκες της περιοχής παρουσιάζουν τοπικά παραδοσιακά εδέσματα.

Ακόμα, σε ένα τοπικό εστιατόριο, δοκιμάζουμε παραδοσιακές γεύσεις της περιοχής, που έχει ετοιμάσει για εμάς ο τοπικός σεφ, Τζεβντέτ. Με το που πέφτει το βράδυ, σε ένα όμορφο μπαλκόνι, η Μαρία μαγειρεύει ένα πολύ ιδιαίτερο πιάτο, γλυκό με μακαρόνια, χουρμάδες και καρύδια. Την επόμενη μέρα, ψωνίζει στην αγορά ψάρια και λαχανικά για να φτιάξει μπαρμπουνάκια με σαλάτα.

Τελευταίος σταθμός, ο παλιός ταρσανάς της Aλάνια, με τη μυστηριακή ατμόσφαιρα που τον περιβάλλει.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved