«Από την Πόλη στην Ανατολή»: Η Μαρία Εκμεκτσίογλου μας καλωσορίζει στην Αττάλεια
Media

«Από την Πόλη στην Ανατολή»: Η Μαρία Εκμεκτσίογλου μας καλωσορίζει στην Αττάλεια

Καλντερίμια και δρόμοι ανασταίνουν μνήμες. Μυρωδιές και γεύσεις συνδέουν το παρελθόν με το παρόν. Πρόσωπα και εικόνες διηγούνται ιστορίες.

Το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου, στις 20:00, η Μαρία Εκμεκτσίογλου μας καλωσορίζει στην Αττάλεια, από το γραφικό, παλιό λιμάνι της πόλης.

Το ταξίδι αρχίζει με ξενάγηση στην πύλη του Αδριανού, που στο παρελθόν αποτελούσε την είσοδο προς την Αττάλεια. Αφού σεργιανίσουμε στο λιμάνι, φεύγουμε για τους καταρράκτες
του Μανάβγκατ και στη συνέχεια δοκιμάζουμε κεφτεδάκια με πατάτες που ετοιμάζει η Μαρία.

Επόμενος σταθμός, η αρχαία πόλη της Σίδης, με τον Ναό του Απόλλωνα, το Αρχαίο Θέατρο, τον δρόμο με τις κολώνες και το Νυμφαίο. Από εκεί, κατευθυνόμαστε στο λιμάνι της πόλης Φετιγιέ για έναν περίπατο και... επειδή μάς άνοιξε η όρεξη, η σεφ μαγειρεύει μια νόστιμη μακαρονάδα με σέλινο και μανιτάρια. Στη συνέχεια, κάνουμε βόλτα στο Γκέμιλερ, απ’ όπου ξεκινάμε βαρκάδα μέχρι το νησάκι του Αγίου Νικολάου. Λίγο αργότερα, μεταφερόμαστε στα ορεινά και επισκεπτόμαστε το χωριό Καράκιοϊ, όπου η νοικοκυρά του χωριού φτιάχνει νόστιμους γκιοζλεμέδες. Οι μυρωδιές μάς ξεσηκώνουν κι έτσι η Μαρία αποφασίζει να μας μαγειρέψει μπουρεκάκια με τυρί και γαλοπούλα.

Η περιήγηση συνεχίζεται στο φαράγγι του Σακλί Κέντ, ένα μέρος με πολλά φυσικά και ιστορικά αξιοθέατα. Από εκεί, παίρνουμε τον δρόμο για την αρχαία πόλη Τλώς και κάνουμε στάση σε μια νομαδική βιοτεχνία κατασκευής χαλιών, όπου η Μαρία μάς δείχνει τον τρόπο κατασκευής τους. Φτάνοντας στην Τλως, η πόλη είναι μια αποκάλυψη, με το στάδιο, τη νεκρόπολη, την ακρόπολη και το αρχαίο θέατρο...

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved