Όλγα Τρέμη: «Θετικό είναι από μόνο του το γεγονός ότι φύγαμε από ένα μονοπώλιο»
Media

Όλγα Τρέμη: «Θετικό είναι από μόνο του το γεγονός ότι φύγαμε από ένα μονοπώλιο»

Τους λόγους που οδήγησαν το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega στην πρώτη θέση το τρίμηνο Σεπτεμβρίου – Νοεμβρίου εξήγησε η Όλγα Τρέμη...

Η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων, Ολγα Τρέμη, μιλώντας στο «ΤV Eθνος» αποκωδικοποιεί τη συγκεκριμένη επιλογή του κοινού.
«Το Mega έκανε από την αρχή της σεζόν μια συστηματική προσπάθεια να δώσει έμφαση στις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, από τη μια πλευρά, και ταυτόχρονα να είναι περισσότερο δεσμευμένο στο να έχουν όλες οι απόψεις τη θέση τους στο δελτίο. Αυτός ο συνδυασμός, αν κρίνει κανείς και από τα ποσοστά τηλεθέασης, νομίζω πως απέδωσε».
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Nielsen, το τρίμηνο Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου - Νοεμβρίου από Δευτέρα έως Παρασκευή το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega παρακολούθησαν κατά μέσο όρο 590.000 τηλεθεατές (18,6%) κατατάσσοντάς το στην πρώτη θέση. Ακολούθησε το δελτίο του Alpha (που προβάλλεται στις 7.00 μ.μ.) με 573.000 θεατές (20,3%), του ΑΝΤ1 με 521.000 θεατές (16,4%) και του STAR με 421.000 θεατές (13,2%).
Η κ. Τρέμη αναφέρεται και στην αλλαγή που συντελέστηκε τα τελευταία χρόνια στη δομή των δελτίων, τα οποία δίνουν πλέον έμφαση στο ρεπορτάζ και στη μετάδοση της πληροφορίας, έχοντας παράλληλα περιορίσει τον σχολιασμό. «Ολα τα μοντέλα έχουν ενδιαφέρον, ωστόσο κάποια στιγμή ενδεχομένως ολοκληρώνουν τον κύκλο τους. Το ζητούμενο είναι ο συνεχής προβληματισμός και η ανανέωση. Το προηγούμενο μοντέλο του σχολιασμού, που καταλάμβανε ένα μεγάλο κομμάτι του δελτίου, έδωσε στο Μega ένα σαφές προβάδισμα για πολλά χρόνια, σχεδόν μια δεκαετία. Υποθέτω πως κάποια στιγμή μπορεί και να κούρασε. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν ήταν καλό, απλώς ήταν μακράς διάρκειας».
Σε περιόδους έντονων εξελίξεων οι τηλεθεατές στρέφονται για την ενημέρωσή τους στο Μεγάλο Κανάλι. «Είναι χαρακτηριστικό στοιχείο του προφίλ του δελτίου ειδήσεων του Mega. Το κανάλι είναι ταυτισμένο με την ενημέρωση των πολιτών όσον αφορά στις πολιτικές, οικονομικές αλλά και τις σοβαρές διεθνείς εξελίξεις», επισημαίνει η δημοσιογράφος, που κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό για τα 25 χρόνια ιδιωτικής τηλεόρασης στην Ελλάδα θεωρεί πως το κομμάτι της ενημέρωσης έχει θετικό πρόσημο. «Είναι θετικό, αλλά δεν είναι στατικό. Πάντα κάποιος πρέπει να παρακολουθεί και, αν χρειάζεται, να μεταβάλλει την άποψή του. Πάντως αυτήν τη στιγμή είναι θετικό με τα όποια προβλήματα και αδυναμίες. Θετικό είναι από μόνο του το γεγονός ότι φύγαμε από ένα μονοπώλιο το οποίο δεν μπορεί για κανέναν λόγο να παράγει θετικό αποτέλεσμα για τον πολίτη».

TV Έθνος

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved