«Από την Πόλη στην Ανατολή»: Η Μαρία Εκμεκτσίογλου μας ταξιδεύει στην Μπρούσα
Media

«Από την Πόλη στην Ανατολή»: Η Μαρία Εκμεκτσίογλου μας ταξιδεύει στην Μπρούσα

Καλντερίμια και δρόμοι ανασταίνουν μνήμες. Μυρωδιές και γεύσεις συνδέουν το παρελθόν μετο παρόν. Πρόσωπα και εικόνες διηγούνται ιστορίες.

Το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου, στις 20:00, η Μαρία Εκμεκτσίογλου μας ταξιδεύει στην Μπρούσα. Η ξενάγηση ξεκινά από το Κοζά Χάνι και το παζάρι των μεταξωτών, που αποτελεί επιβεβλημένο σταθμό για κάθε επισκέπτη.

Στη συνέχεια, δοκιμάζουμε το φημισμένο Ισκεντέρ κεμπάπ, φτιαγμένο από σπεσιαλίστες του είδους. Κι επειδή Ανατολή δίχως παζάρι τροφίμων δεν γίνεται, επισκεπτόμαστε το Τουζ Τζαρσί για να κάνουμε τα ψώνια μας. Εκεί, βρίσκουμε από αποξηραμένα φρούτα, μέχρι ξηρούς καρπούς και μπαχαρικά, που εμπνέουν τη Μαρία για να μας μαγειρέψει νοστιμότατους μποχτσάδες.

Το οδοιπορικό περιλαμβάνει, ακόμα, βόλτα στο Ταχίρι Ισκαντί, επίσκεψη στο Γιεζίλ Τζαμί αλλά και το μαυσωλείο του Μεχμέτ Τσελεμπί. Μετά από ένα τόσο δυνατό χαρμάνι εικόνων, ακολουθεί ένα πολύ ωραίο φαγητό, τηγανητά συκωτάκια.

Ανατολή όμως δεν είναι μόνο οι πρωτότυπες μαγειρικές και τα πανέμορφα τζαμιά. Ανατολή είναι μυστήριο και μαγεία... Δυο παραμυθένια χωριά, το Τζαμαλίνγκ Ιντσίκ και το Χαν, μας αποκαλύπτουν τα μυστικά τους, ενώ οι κάτοικοί τους μας αγκαλιάζουν με τη φιλοξενία τους.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved