Πλεόνασμα για την ΕΡΤ ύψους 50 εκατ. ευρώ προβλέπει ο προϋπολογισμός!
Media

Πλεόνασμα για την ΕΡΤ ύψους 50 εκατ. ευρώ προβλέπει ο προϋπολογισμός!

πλεόνασμα συνολικού ύψους 50 εκατοµµυρίων ευρώ προβλέπει ο προϋπολογισμός της ΕΡΤ για το 2016, σύµφωνα µε κοινή υπουργική απόφαση την οποία συνυπογράφουν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονοµικών Γιώργος Χουλιαράκης και ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

Συνολικά τα έσοδα της δηµόσιας ραδιοτηλεόρασης για το τρέχον έτος θα είναι 183.650.000 ευρώ, ενώ τα έξοδα έχουν υπολογιστεί σε 135.650.000 ευρώ. Ο προϋπολογισµός εγκρίθηκε βάσει του γεγονότος ότι από τις διατάξεις του δεν προκύπτει δαπάνη σε βάρος του κρατικού Προϋπολογισµού. Αντιθέτως, το πλεόνασµα της ΕΡΤ επιστρέφει στα κρατικά ταµεία και τον βασικό της µέτοχο -το υπουργείο Οικονοµικών-, για την αποπληρωµή του χρέους. Όπως αναγράφεται στη σχετική απόφαση, η διοίκηση της ΕΡΤ καλείται να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρχουν αρνητικές αποκλίσεις από τους δηµοσιονοµικούς στόχους, λαµβάνοντας εγκαίρως µέτρα για τον σκοπό αυτό. Παράλληλα, η ΕΡΤ καλείται να συνεργαστεί µε τις αρµόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονοµικών, ώστε τα ποσά που προβλέπει ο προϋπολογισµός της εταιρείας να εξειδικευτούν σε µηνιαία και τριµηνιαία βάση. Πιο αναλυτικά, όπως αναγράφεται στον σχετικό πίνακα, τα έσοδα από την είσπραξη του ανταποδοτικού τέλους υπολογίζονται σε 177 εκατοµµύρια ευρώ, ενώ η µισθοδοσία ανέρχεται σε 55 εκατοµµύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 10 εκατ. ευρώ είναι οι εργοδοτικές εισφορές.
Την ίδια στιγµή, στο Ραδιοµέγαρο όλες οι διευθύνσεις µπαίνουν σε φάση προετοιµασίας καθώς η εταιρεία βρίσκεται ενώπιον µιας ιστορικής επετείου: στις 23 Φεβρουαρίου συµπληρώνεται µισός αιώνας λειτουργίας της τηλεόρασης της ΕΡΤ. Οι πρώτες εκποµπές ξεκίνησαν το 1961 στη Θεσσαλονίκη από πειραµατικό σταθµό που στήθηκε στις εγκαταστάσεις της ∆ΕΘ. Η πρώτη επίσηµη έναρξη της κρατικής τηλεόρασης, όµως, σύμφωνα με τη real, ακολούθησε στις 23 Φεβρουαρίου του 1966, µε πρώτη παρουσιάστρια την Ελένη Κυπραίου και συντονιστή τον δηµοσιογράφο Γεώργιο Κάρτερ. Ενόψει της µεγάλης επετείου, η ΕΡΤ ετοιµάζεται να γιορτάσει τη συµπλήρωση µισού αιώνα λειτουργίας της διαµορφώνοντας ειδικά το πρόγραµµά της µε αφιερώµατα στις σηµαντικότερες στιγµές των πενήντα ετών, αναδροµή σε ιστορικές µεταδόσεις και εκποµπές-ορόσηµα.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved