60΄ Ελλάδα: Απόψε ο Μάνεσης στο Πήλιο
Media

60΄ Ελλάδα: Απόψε ο Μάνεσης στο Πήλιο

Το 10ο οδοιπορικό του Νίκου Μάνεση μας οδηγεί στο Πήλιο.Συνήθως το Πήλιο το γνωρίζεις οδικώς. Η εκπομπή «60’ Ελλάδα» επέλεξε τον δύσκολο τρόπο. Οι τηλεθεατές θα γνωρίσουν το βουνό των Κενταύρων με όλα τα πιθανά μέσα: jeep, άλογα, cannoning, τραίνο...

Οι ιστορίες ξετυλίγονται...
Το ταξίδι ξεκινά με το τραινάκι του Πηλίου. Κατευθυνόμαστε προς τις Μηλιές. Μαγευτική η διαδρομή, με τα υπέροχα γεφύρια του Ντε Κήρυκο, του πατέρα τού γνωστού ζωγράφου.
Πρώτη στάση στην καφετέρια της Τάνιας Τσανακλίδου, η οποία συχνά-πυκνά μετατρέπεται σε μουσική σκηνή.

Στη Ζαγορά, ο Ολλανδός με την Ιρλανδέζα ασχολούνται με πηλό και μέταλλο, κατασκευάζοντας έργα τέχνης. ΠΟΠΟΤΕΧ λένε την επιχείρησή τους, που σημαίνει: πω πω τέχνη!
Λίγο πιο μακριά, κατεβαίνουμε από τους καταρράχτες και κάνουμε νεροτσουλήθρες στα κρύα νερά. Γνωρίζουμε το βουνό από εκεί που πολύ δύσκολα φτάνει κάμερα. Και... μόλις στεγνώσουμε, η ξενάγηση συνεχίζεται με jeep. Εκεί, που ποτέ δεν θα φτάσει συμβατικό αμάξι.
Την ίδια ώρα, οι βιολόγοι καλλιεργητές του περίφημου μήλου Ζαγοράς, αφαιρούν ένα-ένα τα σκουλήκια από τους κορμούς, γιατί δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν φυτοφάρμακα.

Στην Τσαγκαράδα, μας κάνει εντύπωση ένα αυτοκίνητο που έχει συναρμολογηθεί από εξαρτήματα δεκάδων οχημάτων, ενώ οι ξυλοκόποι κόβουν δέντρα για να βγάλουν μεροκάματο.

Η Μακρυνίτσα ζει στον απόηχο της «Δασκάλας με τα ξανθά μαλλιά», με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, καθώς εκεί γυρίστηκε η ταινία. Αντίστοιχα, στην Νταμούχαρη καμαρώνουν για τα γυρίσματα του «Μάμα μία».

Οι περισσότεροι κάτοικοι του Πηλίου ασχολούνται με τον τουρισμό και αν δεν υπάρχουν επισκέπτες, τα περισσότερα χωριά ερημώνουν. Είναι γεγονός ότι οι περισσότεροι Πηλιορείτες ζουν στον Βόλο και οι λιγοστοί μόνιμοι κάτοικοι, που δεν περιμένουν τον... τουρίστα, δίνουν τη μάχη της επιβίωσης. Χαρακτηριστική περίπτωση, το ζευγάρι στην Πορταριά που κατάφερε το απίστευτο και... ελληνικό. Στο σουβλατζίδικο που έχει, λειτουργεί και υποκατάστημα των ΕΛΤΑ. Με λίγα λόγια, κάνει delivery σε σουβλάκι και αλληλογραφία!

Το ταξίδι συνεχίζεται...

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved