«Masterclass» με τον Βαγγέλη Δρίσκα: Τι θα μάθουμε αυτή την εβδομάδα;
Media

«Masterclass» με τον Βαγγέλη Δρίσκα: Τι θα μάθουμε αυτή την εβδομάδα;

Κάθε μέρα μαθήματα μαγειρικής, συναρπαστικές γεύσεις και  συνταγές από τον Βαγγέλη Δρίσκα στη μοναδική εκπομπή μαγειρικής που μας μαθαίνει και μας ψυχαγωγεί. 

Τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου :ο Βαγγέλης δείχνει τα μυστικά του αλμυρού σουφλέ. Βήμα – βήμα ένα εντυπωσιακό κόκκινο σουφλέ με παντζάρια και φέτα αρωματισμένο με εστραγκόν. Ακολουθεί μάθημα χορτοφαγίας. Μπορούν τα μπέργκερς από όσπρια και συναγωνιστούν σε γεύση τα κλασσικά μπέργκερς με κιμά; Την απάντηση θα τη μάθετε στην εκπομπή παρακολουθώντας τον Βαγγέλη να ετοιμάζει τα πιο λαχταριστά χορτοφαγικά μπέργκερς με όλα τους τα συνοδευτικά. Το γλυκό δεν λείπει και από αυτή την εκπομπή και σήμερα έχει αρώματα ανατολής: Ινδικό ρυζόγαλο με ξεχωριστά μπαχαρικά, που θα σας ταξιδέψει με την γεύση του.

Την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου ο Βαγγέλης μας δείχνει πως μαγειρεύουν το κρέας σε τρείς διαφορετικές κουζίνες του κόσμου. Ξεκινάμε με τα σουηδικά κεφτεδάκια. Μαθαίνουμε τα μυστικά της νοστιμιάς τους και τον αυθεντικό τρόπο μαγειρέματος και σερβιρίσματος. Συνέχεια με την γαλλική κουζίνα για να μαγειρέψουμε παρέα ένα κλασσικό πιάτο: πιπεράτο φιλέτο με την εθιστική του σάλτσα και γαλλικές τηγανητές πατάτες. Τελευταίος γευστικός σταθμός η Κίνα για ένα μάθημα κινέζικης κουζίνας με το πιο γνωστό πιάτο παγκοσμίως, το γλυκόξινο χοιρινό. Ο Βαγγέλης μας το ετοιμάζει βήμα – βήμα με όλες τις λεπτομέρειες και τις απαραίτητες γνώσεις για να το μαγειρέψετε και εσείς με επιτυχία στην κουζίνα σας

Την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου ο Βαγγέλης μας ετοιμάζει pasta e fagioli μία κλασσική σούπα από την Ιταλία. Ένας μοναδικός θρεπτικός και υγιεινός συνδυασμός από λαχανικά, ζυμαρικά και όσπρια σε ένα πιάτο. Στο μάθημα ταϊλανδέζικης κουζίνας, μας δείχνει πως μαγειρεύονται τα κλασσικά pad thai noodles. Μαθαίνουμε τα υλικά, τις τεχνικές και τον τρόπο για να μαγειρέψουμε ένα από τα πιο αρωματικά πιάτα του κόσμου. Έχουμε και συνέχεια με τα πιο αφράτα και αρωματικά pancakes. Ο Βαγγέλης μοιράζεται μαζί μας μία αυθεντική αμερικάνικη συνταγή και μας ετοιμάζει ανάλαφρα και εθιστικά νόστιμα pancakes και τα σερβίρει με καραμελωμένο μπέικον και κλασσικά maple syrup, έναν εθιστικό γευστικό συνδυασμό στον οποίον κολλάνε μικροί και μεγάλοι.

Την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου ο Βαγγέλης μας ετοιμάζει ένα υγιεινό και ελαφρύ πιάτο με ζυμαρικά, λαχανικά και ένα πρωτότυπο πέστο με κολοκυθόσπορο. Στο μάθημα μαγειρικής, μας δείχνει μία από τις πιο αποτελεσματικές μαρινάδες για κοτόπουλο και μαγειρεύει μπουτάκια κοτόπουλου με μία ξεχωριστή πικάντικη σάλτσα. Αυτό το επεισόδιο έχει και μία έκπληξη. Την chakchuka που μαγειρεύουν σε όλη την Μεσόγειο από τα παράλια της βόρειας Αφρικής μέχρι την Ελλάδα. Τι είναι, πως φτιάχνεται, τι περιέχει, όλα θα απαντηθούν στο σημερινό Masterclass.

Την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου ετοιμαστείτε για ένα μάθημα μοντέρνας ελληνικής κουζίνας. Ο Βαγγέλης υποδέχεται στην κουζίνα τους την σεφ Κωνσταντίνα Φάκλαρη για να μαγειρέψουν παρέα. Η Κωνσταντίνα μας ετοιμάζει ένα πρωτότυπο ριζότο γεμιστά και ψητά πικάντικα χοιρινά πανσετάκια.

Ο Βαγγέλης φτιάχνει ένα γλυκό με πολλές στρώσεις γεύσης. Σοκολατένια κρέμα, καραμελωμένο τσουρέκι, πραλίνα και κρέμα μασκαρπόνε αρωματισμένη με πορτοκάλι, όλα μαζί σε έναν εκρηκτικό γευστικό και αρωματικό συνδυασμό.

Την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου σας έχουμε τις πιο ξεχωριστές γεύσεις: Κρεατοπιτάκια από την Περσία, αφράτα και αρωματικά, σερβιρισμένα με το αυθεντικό τρόπο με όλα τα αρωματικά συνοδευτικά. Κοτόπουλο μπάρμπεκιου όχι στην σχάρα αλλά στην κατσαρόλα, σερβιρισμένο και αυτό με μοναδικό τρόπο. Στο μάθημα ζαχαροπλαστικής, το γλυκό αυτής της Κυριακής είναι η μοντέρνα εκδοχής της γαλατόπιτας. Ο Βαγγέλης μας δείχνει βήμα- βήμα όλα τα στάδια για να ετοιμάσουμε την πιο τραγανή βάση και την πιο βελούδινη και αρωματική κρέμα για να συνθέσουμε μία τάρτα γαλατόπιτα και να την γαρνίρουμε με τον πιο πρωτότυπο τρόπο.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved