Πρεμιέρα για την εκπομπή «Σε Πρώτο Πλάνο» αυτή την Κυριακή
Media

Πρεμιέρα για την εκπομπή «Σε Πρώτο Πλάνο» αυτή την Κυριακή

Πρεμιέρα... με ένα μοναδικό ταξίδι στο χρόνο και με σκηνικό το μεσαιωνικό Τολέδο της Ισπανίας, για την εκπομπή «Σε Πρώτο Πλάνο» την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Η Κατερίνα Αντωνοπούλου μας προσκαλεί να ξεπεράσουμε τα όρια, να περπατήσουμε την ιστορία στα χνάρια που άφησαν εκεί κορυφαίοι και ασυμβίβαστοι δημιουργοί όπως ο Κρητικός ζωγράφος Ελ Γκρέκο, ο αιρετικός συγγραφέας Νίκος Καζαντζάκης κι ο επαναστάτης της μοντέρνας αφήγησης Έρνεστ Χέμινιγουεϊ -ξεκινώντας έτσι ένα ταξίδι μυαλού και δύναμης, που δείχνει ότι ο μόνος που μπορεί να μας κάνει να τα παρατήσουμε απέναντι σε κάθε εμπόδιο είναι ...μόνο ο εαυτός μας.

«Σε Πρώτο Πλάνο» έρχεται κυρίως η ανθρώπινη πλευρά τους που λίγοι γνωρίζουμε, το πόσο πολεμήθηκαν και το πώς κατάφεραν να νικήσουν την εποχή τους και το χρόνο, αλλά και συγκλονιστικά πρόσωπα Ελλήνων του «σήμερα», με την ίδια αντισυμβατική διαδρομή και με διεθνείς διακρίσεις, παρά τις δυσκολίες - ακόμα και νέων που δε διστάζουν να κυνηγήσουν τα όνειρα τους.

Αποκαλυπτική η ματιά της Κατερίνας Αντωνοπούλου και στην νυχτερινή Μαδρίτη: στο παλιότερο εστιατόριο του κόσμου που λειτουργεί από το 1725, στη γωνιά που είχε για 20 χρόνια ο Χέμινιγουεϊ.

Αναδεικνύει τις πύρινες περιγραφές του ακόμα για την μικρασιατική καταστροφή που πολλοί δεν γνωρίζουμε, αλλά και το θαυμασμό του για την ελληνική φλόγα που τελικά δεν γνωρίζει σύνορα ούτε εποχές.

«Σε Πρώτο Πλάνο» έρχεται και το μοναδικό ...τσιπουράδικο της Ισπανίας όπου κανείς μπορείς να διαβάσει Ελύτη, Καβάφη και Αριστοτέλη, -ελληνικό και το πιο δημοφιλές (!) αυτήν την περίοδο σε όλη τη Μαδρίτη, για Έλληνες και Ισπανούς που θα βρεθούν εκεί για να νιώσουν λίγο από Ελλάδα -γιατί η Ελλάδα δεν είναι συνώνυμο μόνο... της κρίσης, αλλά και της μεγαλοσύνης και τη δύναμης, όπου κι αν βρίσκεσαι.

Μοναδικά πρόσωπα και συναισθήματα για άλλη μια φορά, «Σε Πρώτο Πλάνο» με την Κατερίνα Αντωνοπούλου, την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, στις 00:30, μόνο στον ΑΝΤ1!

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved