Τάκης Χατζής: Όλοι όσοι περάσαμε από την ΕΡΤ έχουμε κάνει λάθη
Media

Τάκης Χατζής: Όλοι όσοι περάσαμε από την ΕΡΤ έχουμε κάνει λάθη

Τα λάθη που πιστεύει πως έκανε τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι δημοσιογράφοι που πέρασαν από την ΕΡΤ παραδέχεται ο Τάκης Χατζής

Πιστεύετε ότι έχουμε τη δημόσια τηλεόραση που μας αξίζει;

Από τη μία, για μένα η ΕΡΤ είναι ένα μεγάλο τηλεοπτικό σχολείο. Από την άλλη, είναι μια τηλεόραση, που πρέπει να αξιοποιηθεί όπως της αξίζει. Δεν ξέρω αν μας αξίζει αυτή η ΕΡΤ ή κάποια άλλη. Αυτό πάντως που έχει σημασία είναι ότι η ΕΡΤ έχει φανταστικό έμψυχο υλικό, έχει τεχνικούς που δεν υπάρχουν στα ιδιωτικά κανάλια και έχει κάποιους εξαιρετικούς δημοσιογράφους. Η ΕΡΤ ήταν και θα είναι πάντα ο εύκολος στόχος. Όταν θέλουμε να ξεσπάσουμε, ξεσπάμε στη δημόσια τηλεόραση. Δεν συμφωνώ με αυτό, πρέπει και να τη στηρίζουμε.

Κατά καιρούς η εκάστοτε κυβέρνηση τοποθετεί στην ΕΡΤ κάποιους «δικούς της» ανθρώπους.

Είναι η μοίρα της κρατικής τηλεόρασης αυτή... Κι εγώ το έχω βιώσει προσωπικά και δεν το έχω κρύψει. Δούλεψα και εγώ στην ΕΡΤ και εμένα με τοποθέτησε κάποια κυβέρνηση στη δημόσια τηλεόραση -δεν το έκρυψα ποτέ και πρέπει να τα λέμε αυτά. Όλους τους έχει τοποθετήσει κάποια κυβέρνηση. Η ΕΡΤ είναι ένα μαγαζί, το οποίο πρέπει να μάθει να σέβεται καταρχήν τον εαυτό της. Όλοι όσοι περάσαμε από την ΕΡΤ έχουμε κάνει λάθη. Το θέμα είναι να την πυροβολήσουμε ή να τη στηρίξουμε για να αναβαθμιστεί; Εγώ πιστεύω το δεύτερο.

Τα τελευταία χρόνια τα δελτία έχουν κατακλυστεί από γυναίκες, πώς το εξηγείτε;

Εγώ δεν τις ξεχωρίζω από τους άντρες. Πιστεύω πως όλες έχουν και τη χάρη και τη γνώση. Αρχικά η Ολγα Τρέμη έχει τεράστια εμπειρία. Με τη Μαρία Χούκλη έχουμε δουλέψει μαζί, ήμουν διευθυντής της, είναι μια πολύ συγκροτημένη δημοσιογράφος. Η Μάρα Ζαχαρέα πατάει στη μέση και παίρνει αποστάσεις και η Σία Κοσιώνη είναι ένα κορίτσι, που καθιερώθηκε με το δικό της πείσμα. Διαβάζει πάρα πολύ, είναι η πιο νέα και έχει όλο το μέλλον μπροστά της.

Είναι επαρκής η ενημέρωση στην Ελλάδα;

Ενημέρωση δεν είναι μόνο η τηλεόραση. Είναι το ραδιόφωνο, τα sites και οι blogers. Η ενημέρωση πάντα χρειάζεται βελτίωση, δεν νομίζω όμως ότι οι πολίτες στερούνται ενημέρωση στην Ελλάδα.

Πηγή: real

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved