Ο Σωτήρης Δανέζης στην Ειδωμένη
Media

Ο Σωτήρης Δανέζης στην Ειδωμένη

Ένα μοναδικό οδοιπορικό στην Ειδομένη και τον καταυλισμό των προσφύγων στα σύνορα με τα Σκόπια παρουσιάζει ο «Ορίζοντας» του Σωτήρη Δανέζη στο MEGA με τίτλο «Εγκλωβισμένοι».  

Ο Σωτήρης Δανέζης με τον σκηνοθέτη Γιάννη Χαριτίδη και τον διευθυντή φωτογραφίας Φάνη Καραγιώργο φθάνουν μπροστά στον μεγάλο μεταλλικό φράκτη και αποτυπώνουν το δράμα των οικογενειών και των δεκάδων παιδιών καθώς περιμένουν, εδώ και μέρες, να ανοίξει ξανά η πύλη που οδηγεί σε μια καλύτερη ζωή. Καταγράφουν μοναδικές σκηνές και ιστορίες από τον καθημερινό αγώνα των γιατρών και τα περιστατικά που αντιμετωπίζουν στην κλινική του καταυλισμού, την οποία λειτουργούν, 24 ώρες το 24ωρο, οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα», ο «Ερυθρός Σταυρός» και οι «Γιατροί του Κόσμου». Παρουσιάζουν τις προσπάθειες της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, αλλά και των δεκάδων εθελοντών και οργανώσεων που συγκεντρώνουν τρόφιμα και ετοιμάζουν ένα πιάτο φαγητό για τους πρόσφυγες.

Η μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση που αντιμετωπίζει η Ευρώπη τις τελευταίες δεκαετίες, μέσα από εικόνες και συνεντεύξεις για τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων που δραπέτευσαν από τον πόλεμο, βρέθηκαν με χίλια βάσανα στην Ειδομένη και προσπαθούν μάταια τώρα να συνεχίσουν το ταξίδι τους. Τα γυρίσματα στον καταυλισμό σταμάτησαν όταν οι μηχανές λήψης μπλόκαραν από την καταρρακτώδη βροχή και οι σκηνές των προσφύγων, μαζί με τα όνειρά τους για μια νέα ζωή στην Ευρώπη, βυθίστηκαν στη λάσπη...

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved